Boek
Nederlands

De levensloop van een vlinder

Grace Jones (auteur)
+1
De levensloop van een vlinder
×
De levensloop van een vlinder De levensloop van een vlinder

De levensloop van een vlinder

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Hoe groeit een eitje uit tot een vlinder? Lees van alles over de ontwikkeling en het leven van een vlinder. Ook wat voor soorten vlinders er zijn. Met veel grote foto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.
Onderwerp
Vlinders
Titel
De levensloop van een vlinder
Auteur
Grace Jones 1990-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Life cycle of a butterfly
Uitgever
Etten-Leur: Corona Schoolsupport, © 2020
24 p. : ill.
ISBN
9789463416740 (hardback)

Besprekingen

Rijk geïllustreerde vierkante uitgave in de reeks ‘Uit een ei!’*. In dit deel wordt de geboorte en levensloop van de vlinder gevolgd. De vlinder is een insect en legt haar eitjes, soms meer dan honderd, op bladeren. Na een week komen de vlindereitjes uit en komen er allemaal hongerige rupsen tevoorschijn – die rupsen eten hun buikje rond en maken als zij groot genoeg zijn een harde cocon om hun lijf: ze worden nu pop genoemd. Binnen de cocon vindt de transformatie plaats van rups naar vlinder. Op een dag vliegt de vlinder uit met mooi gekleurde vleugels. De informatie richt zich in tekst, maar vooral ook in prachtige, scherpe kleurenfoto's op kijkers en lezers. Bescheiden, kernachtige informatie naast fraaie foto's van vlinders die veelal uit de foto's zijn gelicht, dus zonder kaders. Daarin staan trefwoorden op kaartjes als: bloem – vlinder die nectar drinkt – tong – nectar. De aantrekkelijke uitgave eindigt met vlinderkampioenen, levensloop in een notendop, zoekopdracht, uitleg van …Lees verder

Over Grace Jones

Grace Beverly Jones (Spanish Town, 19 mei 1948), is een Jamaicaans model, zangeres en actrice.

Biografie

Jones' ouders, Marjorie Jones en dominee en politicus Robert W. Jones, verhuisden in 1965 samen met Grace en haar tweelingbroer Christian van Jamaica naar Syracuse in de Amerikaanse staat New York. Voor ze begon te werken als model studeerde Jones theater aan het Onondaga Community College.

Toen ze begin twintig was verhuisde Jones naar Parijs waar ze beroemd en berucht werd door in disco's en op feestjes topless te verschijnen in gezelschap van Jerry Hall, de toenmalige vriendin van Mick Jagger. Tijdens een feest in een restaurant werd ze ontdekt door een platenproducer toen ze zich op de tonen van Dirty Ol' Man van The Three Degrees dansend op een tafel begaf.

Er werden drie singles uitgebracht – I Need A Man, Sorry en That's The Trouble – en in 1977 verscheen haar tamelijk s…Lees verder op Wikipedia