Boek
Nederlands

Eileens bloementuin : novelle

Een vrouw besluit na een burn-out het roer om te gooien, koopt een oud boerderijtje en begint een B&B.
Titel
Eileens bloementuin : novelle
Auteur
Greetje van den Berg
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Z&K, © 2021
95 p.
ISBN
9789020539912 (paperback)

Besprekingen

Eileen Hartkamp heeft een heftige burn-out achter de rug, haar baan bij de gemeente is niet meer wat die ooit was en haar kinderloze huwelijk met André staat onder druk. Dat doet haar besluiten het roer om te gooien. Ze koopt een oud boerderijtje met een prachtige bloementuin en begint daar een bed and breakfast. En vanaf dat moment lijkt het leven haar eindelijk weer toe te lachen. Maar dan staat er op een dag een man op de stoep die beweert haar vader te zijn. Is hij dat echter ook? Dit vlot geschreven, beeldende verhaal, met onverwachte afloop, lijkt uit het leven gegrepen, omdat het realistisch aandoet. Dat komt vooral doordat er actuele thema’s in voor komen, zoals burn-out en kinderloosheid. Tegelijk heeft het iets idyllisch – met name de bed and breakfast met die geweldige tuin – en is er een vleugje feelgood doorheen is geweven, wat ervoor zorgt dat het verhaal niet te zwaar wordt. Het enige wat je als kritiekpunt zou kunnen aanvoeren, is dat het voor je gevoel allemaal een be…Lees verder

Over Greetje van den Berg

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marjolein van den Berg

Greetje van den Berg (Zwolle, 13 augustus 1959) is een Nederlandse schrijfster die bekendheid geniet door haar familieromans. Tot nu toe schreef zij vijftig boeken, vanuit haar christelijke levensvisie en haar belangstelling voor psychologie. Zij experimenteert onder andere met christelijke romans die niet expliciet over het christelijke geloof gaan.

Biografie

Van den Berg (geboren Dragt, voornamen Margaretha Akke Jebbina) groeide op in Zwolle. Na haar huwelijk verhuisde zij naar Emmeloord. In 2011 scheidden zij en haar man, waardoor haar naam weer Greetje Dragt werd. Voor haar lezers behield zij de naam Greetje van den Berg.

Greetje is lid van de vereniging Schrijverscontact, een vereniging voor Schrijvers met een christelijke levensvisie. Gedurende vele jaren was zij secretaris van deze vereniging.

In 2016 werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

In 2021 verscheen haar zestigste roman.

Lees verder op Wikipedia