Boek
Nederlands

Het goud van Timboektoe

Guy Didelez (auteur)
+1
Het goud van Timboektoe
×
Het goud van Timboektoe Het goud van Timboektoe

Het goud van Timboektoe

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In korte hoofdstukken worden de tochten beschreven die ontdekkingsreizigers van de 14e tot de 20e eeuw maakten naar Timboektoe, een stad in het Afrikaanse Mali. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Het goud van Timboektoe
Auteur
Guy Didelez
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: vzw De Scriptomanen, 2015
152 p.
ISBN
9059080696 9789059080690

Besprekingen

Timboektoe, de 'gouden stad van het negerland' Mali (een land in Afrika), heeft door de eeuwen heen een geheimzinnige aantrekkingskracht gehad. De schrijver doet verslag van de tochten die ontdekkingsreizigers van de 14e tot de 20e eeuw maakten, op zoek naar goud of roem. Het begin is zeker niet spannend, maar de lezer komt meer te weten over deze minder bekende geschiedenis vol wreedheden, ongenadige zon, gevaren en ontberingen. Dit goed gedocumenteerde verhaal, verdeeld over kleine hoofdstukken, is voorzien van twee kaarten en een tijdwijzer. De omslag, waarop een karavaan te zien is op weg door de woestijn, past goed bij het verhaal; verder zijn er geen illustraties. Een uitdaging voor de betere geïnteresseerde lezer vanaf ca. 11 jaar.

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia