Boek Nederlands

De dyslectische hartenclub

Hanneke Hendrix (auteur)

De dyslectische hartenclub

Hanneke Hendrix (auteur)
Genre:
Drie vrouwen vluchten uit hun gezamenlijke ziekenhuiskamer. Zijn hun brandwonden de enige overeenkomst of is er meer?
Onderwerp
Vriendschap
Titel
De dyslectische hartenclub
Auteur
Hanneke Hendrix
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2014
188 p.
ISBN
9789044531282 (hardback)

Besprekingen

Bonnie, Bonnie & Bonnie

ROMAN - Als je een dyslectisch hart hebt, voel je het allemaal wel en legt iedereen het je ook heel vaak uit, maar krijg je er het goede plaatje niet bij, zo vertelt de hoofdpersoon in De dyslectische hartenclub. In deze tweede roman van de Nederlandse Hanneke Hendrix doen drie ...

ROMAN -

Als je een dyslectisch hart hebt, voel je het allemaal wel en legt iedereen het je ook heel vaak uit, maar krijg je er het goede plaatje niet bij, zo vertelt de hoofdpersoon in De dyslectische hartenclub. In deze tweede roman van de Nederlandse Hanneke Hendrix doen drie personages dingen die ze beter hadden kunnen laten.

De drie dames liggen in het ziekenhuis, alle drie met brandwonden, alle drie in dezelfde kamer. Vandersteen is een kletsmajoor, die tegen de verteller begint te tetteren zodra die wordt binnengereden. De andere dame, Anna, houdt haar mond stijf dicht en praat pas als het donker is. Haar broer, een frauduleus rechercheur, stak haar in brand. Ze vermoedt dat hij haar alsnog wil vermoorden. De verteller onthult pas veel later wat ze op haar kerfstok heeft.

Dit zijn "drie intelligente vrouwen die zich om nog duistere redenen met geweld moesten ontworstelen aan overheid en rechtsstaat". Vandaar de politieagent bij de deur. Dat hij hen niet ka…Lees verder

Drie vrouwen liggen bij elkaar op een ziekenhuiskamer. Voor de deur zit een politieagent. Anna, de ik-figuur, komt er achter dat ze alle drie brandwonden hebben, maar wel een heel andere achtergrond, van naïef tot straatwijs. Als ze zich bedreigd voelen, schakelen ze de agent uit en vluchten. De schrijfster weet in haar tweede roman op een mooie manier de lezer het verhaal in te trekken en mee te nemen in de vlucht van de drie vrouwen. Vooral het verhaal rond de hoofdfiguur Anna wordt verdiept, maar de andere twee vrouwen spelen niet alleen een bijrol. Het is de gezamenlijkheid die ze laat groeien en hun soms knullige vlucht, waarin ze meer gemeen blijken te hebben als de verhalen naar buiten komen. De schrijfster weet naast de donkere kant in de verhalen ook een humoristische kant te laten zien, wat het boek tot zeer goed leesbaar maakt. Een boek dat snel en gemakkelijk leest, voor een ruim lezerspubliek, met een open eind. Normale druk.