Boek
Nederlands

Midlife kick : de kracht van het nieuwe ouder worden

Hélène Van Herck (auteur), Ann Lemmens (auteur)
+1
Midlife kick : de kracht van het nieuwe ouder worden
×
Midlife kick : de kracht van het nieuwe ouder worden Midlife kick : de kracht van het nieuwe ouder worden

Midlife kick : de kracht van het nieuwe ouder worden

Adviezen aan vrouwen van boven de vijftig om een gelukkiger en prettiger leven te leiden, onder meer aan de hand van een aantal interviews.
Extra onderwerp
middelbare leeftijd
Titel
Midlife kick : de kracht van het nieuwe ouder worden
Auteur
Hélène Van Herck Ann Lemmens
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: M-Books, 2018
192 p.
ISBN
9789022335116 (paperback)

Besprekingen

De beide Vlaamse vijftigplussers (1956 en 1960) openden in 2013 hun online platform onder de naam Wifty.be (Women over fifty). Zij schrijven ook in dit boek over vrouwenzaken op zijn Belgisch, om de beeldvorming over vijftigplusvrouwen een radicaal andere toon en inhoud te geven. De schrijfsters, werkend in de tijdschriften- en mediawereld, werden zich er op grond van eigen ervaringen van bewust dat de beeldvorming rond vrouwen van boven de vijftig jaar oubollig, stigmatiserend en onjuist is. Aan de hand van alle denkbare thema's geven zij en een menigte leeftijdsgenoten en deskundigen uitleg waarom er niet meer van een midlifecrisis gesproken zou moeten worden, maar van een -bevrijding, een nieuw begin. En hoe dat frank en vrij vorm te geven. Geïllustreerd met 33 zwart-witportretten van vrouwen die daarover in het kort hun zegje doen. Dit boek is een – misschien iets te breedsprakig – statement over de kracht en waarde van in deze tijd ouder worden.

Over Hélène Van Herck

Hélène Van Herck (20 juli 1908 - Antwerpen, 22 december 1993) was een Vlaams actrice.

Levensloop

Hélène Van Herck speelde in 1927 haar eerste rollen in de Koninklijke Nederlandse Schouwburg in Antwerpen. Hier bleef ze, met tussenpozen, actief tot 1970. In 1938 vertrok regisseur Joris Diels toen hij de directeurspositie van de KNS niet kreeg. Hij richtte vervolgens Het Gezelschap Joris Diels op, waarin Van Herck samen op het podium stond met onder andere Ida Wasserman, Jos Gevers en Ben Royaards.

In 1968 speelde Van Herck de rol van Penelope in "Helena op Ithaka", het eerste toneelstuk geschreven door Marnix Gijsen. Later dat jaar ontving ze het laureaat van de Theatronprijs.

Hélène Van Herck was te horen in diverse radio-uitzendingen op de Vlaamse radio van het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep, waar ze poëzie voorlas en rollen had in hoorspelen. Ook speelde ze in een twintigtal televisie- en …Lees verder op Wikipedia