Boek
Nederlands

Eat this! : unieke, eenvoudige groenterecepten

Hendrik Buysse (auteur), Kamiel Buysse (auteur), Heikki Verdurme (fotograaf)

Groenten zijn spannend, toegankelijk en allesbehalve saai! In een handomdraai kun je superoriginele en smaakvolle bereidingen op tafel zetten waarvan iedereen gaat watertanden.

In dit boek geven de Blendbrothers hun geheime combinaties prijs waardoor je net dat tikkeltje extra smaak in een gerecht tovert.

De gerechten zijn eenvoudig te maken of om als inspiratie te gebruiken. Geen

Titel
Eat this! : unieke, eenvoudige groenterecepten
Auteur
Hendrik Buysse Kamiel Buysse
Fotograaf
Heikki Verdurme
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
175 p. : ill.
ISBN
9789401478625 (hardback)

Besprekingen

Groente wordt nogal eens als een wat saai onderdeel van de maaltijd afgedaan. In dit boek zijn recepten te vinden die het tegendeel bewijzen. Na een korte inleiding passeren ca. 70 verfijnde groentegerechten de revue, ingedeeld naar benodigde tijd (quick, in-between en take-your-time). Het merendeel der recepten is geschikt om als aparte gang op te dienen, de porties zijn meestal berekend op 2 personen. E.e.a. is niet specifiek gericht op vegetariërs/ vegans. De niet al te uitgebreid beschreven recepten gaan vergezeld van een ingrediëntenlijst op volgorde en kleurenfoto’s van fraaie, restaurant-waardig opgemaakte borden. Niet alle ingrediënten zijn even gangbaar, maar bij minder gangbare ingrediënten wordt vaak wel aangegeven waar ze verkrijgbaar zijn. Het woord- en taalgebruik verraadt de Vlaamstalige achtergrond van de auteurs, hetgeen misschien bij sommige Nederlandse lezers tot verwarring kan leiden. Voor aan aantal recepten is wel enige kookervaring nodig, andere zijn wat makkeli…Lees verder

Suggesties