Boek Nederlands

Hokus, pokus...foetsie!

Henk Hokke (auteur), Margo Bouwhuis (illustrator)

Hokus, pokus...foetsie!

Henk Hokke (auteur), Margo Bouwhuis (illustrator)
In de reeks:
Ank krijgt een goocheldoos voor haar verjaardag. Maar goochelen is moeilijker dan ze denkt. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 4
Titel
Hokus, pokus...foetsie!
Auteur
Henk Hokke
Illustrator
Margo Bouwhuis
Taal
Nederlands
Uitgever
Maretak, 2003
64 p. : ill.
ISBN
90-437-0156-4

Besprekingen

De reeks 'Giraf' bij uitgeverij Maretak is bedoeld voor kinderen met leesniveau AVI 4 of AVI 5. De verhaaltjes sluiten inhoudelijk aan bij de leefwereld en/of de fantasie van het jonge kind.
In Hokus, pokus... foetsie! bv. krijgt Ank voor haar verjaardag een grote toverdoos waarmee ze allerlei trucjes kan uitproberen.

De sterkte van de reeks ligt vooral in de vele herkenningspunten die de jonge lezer er voor zichzelf kan uithalen. Bovendien zijn de verhaaltjes vlot verteld, onderhoudend, grappig en meestal spannend. Een degelijke reeks dus, ware het niet dat er formeel iets schort: elke bladzijde is zo druk met woorden en zinnen bezet, dat de leeshonger op bepaalde momenten eerder af- dan toeneemt. En dat kan toch niet de bedoeling zijn...
[Sofie De Jonckheere]
Ank krijgt voor haar verjaardag een goocheldoos. Zij komt er al snel achter dat het leren van de trucs niet meevalt. Geld versnippert, glazen vallen om, touwtjes moeten stukgeknipt worden om haar uit een benarde situatie te redden. Uiteindelijk roept zij de hulp in van haar vriendje Job die zij laat verdwijnen. Als hij echter 's avonds nog steeds weg is, raakt Ank in paniek. Eenvoudig verhaal uit de serie GIRAF, bestemd voor kinderen na ongeveer een jaar leesonderwijs. Alle zinnen in dit aantrekkelijk uitgevoerde boekje staan op een aparte regel zodat er een rustige bladspiegel ontstaat. Het taalgebruik is niet moeilijk, het verhaal is vrolijk en onderhoudend. Het geheel wordt ondersteund door speelse, gekleurde tekeningen. Op de voorkaft probeert Ank in goochelkostuum een vis weg te toveren.