Boek
Nederlands

Imanuelle : mijn vechtershart

Imanuelle Grives (auteur), Anton Slotboom (auteur)
‘Later als ik groot ben, ga ik iedereen laten zien dat ik wél iemand ben, dat ik wat waard ben. Wacht maar, iedereen gaat het zien!’
En toen werd Imanuelle Grives in de zomer van 2019 met een grote hoeveelheid drugs aangehouden op dancefestival Tomorrowland, waarna zij twee maanden in hechtenis doorbracht in de beruchte Antwerpse gevangenis.
Hoe belandt een bejubelde actrice op het h
Onderwerp
Grives, Imanuelle
Titel
Imanuelle : mijn vechtershart
Auteur
Imanuelle Grives Anton Slotboom
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2020
237 p., [8] p. platen
ISBN
9789044647662 (paperback)

Besprekingen

Actrice Imanuelle Grives (1985) wordt in juli 2019 zwaar onder invloed aangehouden op het festivalterrein Tomorrowland in België wegens bezit van en handel in verdovende middelen. Ze voert aan dat de drugs dienen als voorbereiding op een rol, maar snel beseft ze dat het een daad was van een in de knoop geraakte vrouw. De 54 dagen hechtenis in een Antwerpse gevangenis schudden Imanuelle wakker en beschermen haar tegen de media. Terug in Nederland, in afwachting van haar proces, neemt ze met een therapeut de tijd om haar evenwicht terug te vinden door haar verleden te analyseren. Grives is opgegroeid in Rotterdam in een streng christelijk gezin met een liefdevolle, maar sterk veroordelende en dominante vader. Het huwelijk met haar moeder eindigde, met veel ruzies, op haar zevende. Door haar jeugdervaringen en de druk om als zwarte actrice te moeten presteren gaat ze experimenteren met drugs en grenzen vervagen. Openhartige en mooi opgebouwde biografie. Met kleurenfotokatern.

Over Imanuelle Grives

Imanuelle Jacqueline Ruth Grives (uitspr.: /imanyˈɛlə ˈχrivəs/; Rotterdam, 1 april 1985) is een Nederlandse actrice van Surinaamse afkomst.

Biografie

Na de middelbare school volgde ze een opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Tijdens haar opleiding merkte ze dat ze toch meer wilde doen met acteren. Ze begon daarom te werken als trainingsactrice bij verschillende bureaus.

Theater

In 2005/2006 nam Grives een jaar pauze van de opleiding en ging zij in dienst bij theatergroep "Young Stage". Hier kon ze een jaar lang betaald spelen en haar talenten ontwikkelen, zoals presenteren en het geven van workshops. Vanaf dit moment heeft zij bij meerdere professionele groepen gespeeld, zoals "ALBA theaterhuis" en theatergroep "Siberia". In 2008 won ze met "ALBA" de prijs voor "nieuwsgierigmakend talent" en de "Arend Hauer prijs" op de Theater4daagse. In 2015 werd de toneel…Lees verder op Wikipedia