Boek
Nederlands

Appel

Ingela P. Arrhenius (illustrator), J.H. Gever (vertaler)
Weet jij waar appels vandaan komen? En weet je welke soorten er zijn, hoe ze groeien en wat je er voor lekkers mee kunt maken? In vorm van een appel gesneden prentenboek van karton geplakt op foam met kleurrijke, eenvoudige illustraties en eenvoudige informatie over appels. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Appelen
Extra onderwerp
Boekstartboekjes
Titel
Appel
Illustrator
Ingela P. Arrhenius
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La pomme
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2021
[10] p. : ill.
ISBN
9789025774608 (hardback)

Besprekingen

Lichtgewicht uitgave van glanzend hardkarton geplakt op foam, gedeeltelijk in een appelvorm gesneden. Het boekje leert het een en ander over appels: verschillende soorten (bijvoorbeeld Royal Gala en Golden Delicious), hoe ze groeien, worden geoogst, wat er daarna mee gebeurt en wat je er voor lekkes van kunt maken. De illustraties in frisse, heldere kleuren maken dit aanschouwelijk. De uitleg is in goedlopende, begrijpelijke taal, alleen de benoeming van vijf verschillende appelsoorten is wel pittig voor de doelgroep. Verschenen in de reeks ‘Het winkeltje van Ingela’, waarin tegelijk deeltjes over melk en honing verschenen. De illustrator heeft haar waarde al vele malen bewezen voor de jongste doelgroep. Het uiterlijk zou een babyboekje kunnen doen vermoeden, maar het is afgestemd op peuters vanaf ca. 2 jaar.

Appel

In de reeks Het winkeltje van Ingela verscheen als derde boekje Appel. De opzet van deze reeks is het jonge publiek wat meer bij te brengen over de voeding en drank die wij op ons bord/in ons glas krijgen. In dit geval gaan we meer leren over de appel waar jij zo smakelijk je tanden in zet.Het boekje zelf bestaat uit slechts acht kleine pagina's. Als je ruimte beperkt is, moet je selectief zijn in de informatie die je wil meegeven. Wat valt er allemaal te leren over de appel? Toch heel wat, nietwaar? In deze reeks ligt echter de nadruk op de herkomst van de vrucht. Allereerst krijgen we een korte oplijsting van appelsoorten. Dan leren we dat appels aan appelbomen groeien, en je ze kan plukken als ze rijp zijn. Of gewoon oprapen als ze zelf al gevallen zijn. Hierna worden ze naar de winkel gebracht in houten kratjes. Op de laatste pagina wordt nog snel even verteld dat ook dieren appels lusten en dat appels verwerkt kunnen worden in allerlei lekk…Lees verder

Suggesties