Boek
Nederlands

Brandweerwagen, waar ben je?

+1
Brandweerwagen, waar ben je?
×
Brandweerwagen, waar ben je? Brandweerwagen, waar ben je?

Brandweerwagen, waar ben je?

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Waar heeft de politiewagen zich verstopt? En waar zijn toch de ambulance, de reddingshelikopter en de brandweerwagen? En kijk eens achter het flapje of je het kindje kunt vinden? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties, vilten flapjes en een spiegeltje. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Vervoermiddelen
Titel
Brandweerwagen, waar ben je?
Auteur
Ingela P. Arrhenius
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's Mr fire engine?
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2021
10 p. : ill.
ISBN
9789025774998 (hardback)

Besprekingen

Een politiewagen, een ambulance, een reddingshelikopter en een brandweerwagen: in dit vierkante, hardkartonnen prentenboekje hebben vier hulpvoertuigen zich verstopt. Op elke dubbele pagina wordt de vraag ‘waar ben je?’ gesteld, in combinatie met de naam van het voertuig. Op de rechterpagina bevindt zich een grote, stevig bevestigde en felgekleurde vilten flap die gemakkelijk opent. De flap heeft steeds een andere vorm, bijvoorbeeld van een garage of een berg. Voordeel van de vilten flappen is dat ze zich gemakkelijk terug laten ‘vouwen’ zonder te beschadigen. De stoere, eenvoudige illustraties zijn in egale vlakken en in sprekende, vrolijke kleuren uitgevoerd. Alle voertuigen hebben een ‘gezicht’ met ogen en een mond. Op de laatste pagina’s wacht een extra verrassing: een spiegeltje achter een rode flap in de vorm van een huis, met de vraag ‘Kindje, waar ben je?’ In dezelfde uitvoering verschenen al vele delen over dieren en andere figuren, zoals een piraat, kerstman en astronaut; nu…Lees verder

Brandweerwagen, waar ben je?

Kijk- en zoekboekjes voor de allerkleinsten vormen een belangrijk segment in de boekensector. Het basisthema van kijken, zoeken en vinden nodigt ook uit tot boekenreeksen, zoals de uitgebreide Waar ben je?-reeks van de Zweedse ontwerpster en illustratrice Ingela P. Arrhenius. Deze keer gaan we achter de heerlijk zachte maar toch stevige vilten flapjes op zoek naar vier onmisbare voertuigen, zoals de brandweerwagen en de ambulance. Op het einde kunnen de peuters zichzelf bewonderen (of verwonderen) in een spiegeltje. Zij zullen dit concept ongetwijfeld heerlijk vinden.Het is wederom een mooie uitgave in Ingela's kenmerkende retrostijl met zacht kleurenpalet en gestileerde afbeeldingen. Het is charmant, hip zelfs, maar vanuit het oogpunt van de recensent is dit kartonboekje vooral meer van hetzelfde en allesbehalve vernieuwend of verrassend. Wordt het niet tijd om eens iets anders te bedenken?