Boek
Nederlands

De Penderwicks aan zee

Jeanne Birdsall (auteur), Nadia Ramer (vertaler), Laura Weeda (vertaler)
De zusjes Penderwick gaan naar de Amerikaanse kust, samen met Jeffrey, tante Claire en Hond. De oudste zus Rosalind gaat niet mee. Daardoor is Skye nu de Oudste Beschikbare Penderwick. Ze heeft moeite om alles in goede banen te leiden.
Onderwerp
Vriendschap, Vakantie
Titel
De Penderwicks aan zee
Auteur
Jeanne Birdsall
Vertaler
Nadia Ramer Laura Weeda
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Penderwicks at Point Mouette
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Van Gennep, 2012
326 p.
ISBN
9789461640666 (paperback)

Besprekingen

Na De Penderwicks (2007) en Bij de Penderwicks in de straat (2008) is dit het derde deel in de vaak gelauwerde reeks rond de zusjes Penderwick. Vader Penderwick vertrekt op huwelijksreis met zijn tweede echtgenote. De oudste van de zusjes, de dertienjarige Rosalind, gaat twee weken op reis met haar beste vriendin, zodat de jongste drie (Skye, Jane en de vijfjarige Batty) het alleen moeten zien te rooien. Nu ja, alleen is veel gezegd: ze vertrekken met hun tante Claire en hun hond Hond naar het idyllische kustplaatsje Point Mouette in Maine — wilde natuur; een romantisch, klein huisje aan het strand; interessante, maar ietwat vreemde buren, afijn, een prachtige setting. Aan tante Claire hebben ze niet veel: zij is volgens de zusjes sowieso al nauwelijks in staat om voor kinderen te zorgen, om de simpele reden dat ze er zelf geen heeft — en dan verstuikt ze ook nog eens haar enkel, zodat ze aan haar luie stoel gekluisterd is. Ondertussen krijgen de zusjes elk met hun eigen…Lees verder
De zusjes Sky, Jane en Batty en Jeffrey gaan twee weken op vakantie naar Maine waar ze samen met hun tante Claire verblijven in een huisje aan de kust. Rosalind, de oudste zus gaat niet mee, wat betekent dat Sky de OBP is, Oudst Beschikbare Penderwick, en alles in goede banen moet zien te leiden. Maar dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn! Al gauw kneust tante Claire haar enkel, is de angst dat Batty in het water valt nogal groot en loopt Jane een bloedneus op. Ook liefde, vriendschap en muziek spelen een belangrijke rol. Derde deel uit de serie over de Penderwicks*. Heerlijk, vlot lezend meidenverhaal vol avonturen. Humoristisch, maar ook serieus. Korte hoofdstukken, ruime bladspiegel en prettig leesbaar lettertype. Inhoudelijk beter uitgewerkt dan de doorsnee chicklits. Het omslag, dat aan ouderwetse knipkunst doet denken, past uitstekend bij de inhoud. Vanaf ca. 10 jaar.