Boek
Nederlands

De hele dag op pad met Dikkie Dik : een flapjesboek

Jet Boeke (auteur)
+1
De hele dag op pad met Dikkie Dik : een flapjesboek
×
De hele dag op pad met Dikkie Dik : een flapjesboek De hele dag op pad met Dikkie Dik : een flapjesboek

De hele dag op pad met Dikkie Dik : een flapjesboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Dikkie Dik gaat op stap. Hij begint al vroeg in de ochtend. Poes Muis slaapt zelfs nog. Welke dieren komt hij allemaal tegen tot laat in de avond? Kijk maar mee. Prentenboek met vrolijke tekeningen en flapjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
De hele dag op pad met Dikkie Dik : een flapjesboek
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
[Haarlem]: Gottmer, 2022
[16] p. : ill.
ISBN
9789025776640 (hardback)

Besprekingen

Vrolijk flapjesboek over de kater Dikkie Dik, die al vroeg op stap gaat en allerlei dieren ontmoet. Helaas is Poes Muis moe en daarom wil ze niet mee. Dan maar alleen naar het bos waar weer andere dieren wonen. Moe en voldaan gaat hij naar huis als het donker is. Poes Muis is dan uitgeslapen evenals enkele andere nachtdieren. Het verhaal begint en eindigt op de schutbladen. De welbekende tekeningen lopen door over twee bladzijden. De kleurrijke tekeningen zijn zeer herkenbaar voor kinderen. Het kiekeboe-effect en dan het benoemen van de dieren is altijd leuk om te doen. Stevig hardkartonnen prentenboek met op elke rechterbladzijde drie flapjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Lotte.scholten

Jet (Henriëtte) Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de oranje kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Jet Boeke werd op 28 oktober 1948 als jongste van zes kinderen geboren in Wageningen. Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving. Op de afdeling Grafisch Ontwerpen leerde ze werken met druktechnieken, kalligrafie, typografie, boekbinden, modeltekenen en fotografie. Tijdens haar stage bij Toonder Studio's maakte ze haar eigen tekenfilm getiteld Monden. In 1973 studeerde ze af.

V…Lees verder op Wikipedia

Suggesties