Boek
Nederlands

De Gorgeltjes trakteren de dieren

Jochem Myjer (auteur), Rick De Haas (illustrator)
+1
De Gorgeltjes trakteren de dieren
×
De Gorgeltjes trakteren de dieren De Gorgeltjes trakteren de dieren

De Gorgeltjes trakteren de dieren

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Tel je mee met de Gorgeltjes Bobby en Belka? Ze geven alle dieren een bosbes. Twee egels, drie roodborstjes en vier uilen krijgen een bes. En zo komen er nog meer dieren voorbij. Tel je de dieren en de bessen? Prentenboek met sfeervolle illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
De Gorgeltjes trakteren de dieren
Auteur
Jochem Myjer
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
[14] p. : ill.
ISBN
9789025883362 (hardback)

Besprekingen

De twee Gorgels Bobby en Belka – bekend uit de reeks voor kinderen vanaf 6 jaar* – nemen een mand Gorgelbessen mee uit de keuken. Ze geven ale dieren een bes, totdat de mand leeg is. Gelukkig heeft mama Gorgel nieuwe bessen geplukt en er taartjes van gebakken. Alle dieren en de Gorgels eten samen Gorgelbessentaart. Een prentenboek waarin het tellen centraal staat: de Gorgels geven een bes aan twee egels: een, twee. Aan drie roodborstje, aan vier uilen, tot aan zeven muisjes en dan is de mand leeg. De illustraties zijn sfeervol en gedetailleerd, zowel onder als boven de grond. Op ieder spread zijn twee stukjes uitgesneden, waardoor delen van de vorige en volgende pagina zichtbaar zijn. Er zijn echter weinig herkenbare elementen zichtbaar, waardoor het effect verloren gaat. De vlot geschreven teksten zijn in de illustraties geplaatst. Een uitgave die voortborduurt op het succes van de Gorgels, maar daar niet veel aan toevoegt. Prentenboek waarin tellen centraal staat. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Jochem Myjer

CC BY 4.0 - Foto van/door DWDD

Bernard Edward Jochem Mijjer (Leiden, 22 april 1977), algemeen bekend als Jochem Myjer, is een Nederlands komiek, musicus, presentator, imitator, kinderboekenschrijver en acteur.

Biografie

Jeugd en opleiding

Myjer groeide op in Zutphen, waar hij lager onderwijs volgde op basisschool Het Kelderslag en middelbaar onderwijs op het Baudartius College. Hij verhuisde halverwege de jaren negentig weer naar zijn geboorteplaats Leiden, waar hij het Stedelijk Gymnasium bezocht. Na zijn eindexamen ging hij biologie studeren in Groningen. Zijn studie gaf hij na twee jaar op om fulltime cabaretier te worden.

Theater

Myjer komt over als een energieke cabaretier. In zijn show Adéhadé zet hij zichzelf neer als volwassene met ADHD, wat hij ook in werkelijkheid heeft. Myjer is erg muzikaal en begeleidt zichzelf vaak op piano, maar ook wel op and…Lees verder op Wikipedia