Dvd
Engels

Darkest hour

Joe Wright (regisseur), Anthony McCarten (scenarist), Gary Oldman (acteur)

Darkest hour

Joe Wright (regisseur), Anthony McCarten (scenarist), Gary Oldman (acteur)
In mei 1940 wordt Churchill premier en vormt op verzoek van George VI een oorlogskabinet. Hij moet besluiten of hij vredesonderhandelingen wil voeren met Nazi-Duitsland of meedoen aan de oorlog.
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 120 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Turks
EAN
5053083146207

Besprekingen

Biografisch oorlogsdrama van Joe Wright (Atonement; Anna Karenina) met in de hoofdrol Gary Oldman (The space between us; Tinker, tailor, soldier, spy). In mei 1940 volgt Churchill Neville Chamberlain op als premier en vormt op verzoek van George VI een oorlogskabinet waarin onder meer Chamberlain en Viscount Halifax ministers worden. Churchill moet besluiten of hij vredesonderhandelingen wil voeren met Nazi-Duitsland of meedoen aan de oorlog en zijn partij en regering daarvan overtuigen. Het verhaal eindigt in juni 1940 met de evacuatie van de Britse troepen uit Duinkerken en met Churchills beroemde toespraak ‘We shall fight on the beaches ...’ Kristin Scott Thomas is Churchills vrouw Clementine, Lily James zijn secretaresse Elizabeth Layton, Ben Mendelsohn is George VI. De recensenten geven 3 1/2 - 4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) vol vaart en humor verteld oorlogsdrama. Maar de film is van acteur Gary Oldman, die onherkenbaar (én fantastisch) is als Churchill en over de hele l…Lees verder

Over Joe Wright

CC BY 3.0 - Foto van/door DavidDjJohnson op de Engelstalige Wikipedia

Joe Wright (Londen, 25 augustus 1972) is een Brits filmregisseur.

Hij regisseerde onder meer de films Pride and Prejudice, Atonement, The Soloist, en Hannah. Hij won een BAFTA-award als beste nieuwkomer (regisseur).

Wright is gehuwd met Anoushka Shankar, een bekend sitarspeelster en dochter van Ravi Shankar.

Filmografie

  • 1997: Crocodile Snap (korte film)
  • 1998: The End (korte film)
  • 2005: Pride and Prejudice
  • 2007: Atonement
  • 2009: The Soloist
  • 2011: Hanna
  • 2012: Anna Karenina
  • 2015: Pan
  • 2017: Darkest Hour
  • 2020: The Woman in the Window
Lees verder op Wikipedia