Boek
Nederlands

Mooie dagen : een biografie

Johan Verminnen (auteur), Karel Michiels (auteur)
De memoires van de bekende Vlaamse zanger en componist Johan Verminnen.
Onderwerp
Verminnen, Johan
Extra onderwerp
Verminnen, Johan (volw.)
Titel
Mooie dagen : een biografie / Johan Verminnen ; opgetekend door Karel Michiels
Auteur
Johan Verminnen Karel Michiels
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Mooie dagen
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2021
205 p., [32] p. foto's
ISBN
9789089249135 (hardback)

Besprekingen

Johan Verminnen (1951) is in Nederland nooit erg bekend geworden, in zijn vaderland België is hij een icoon in de wereld van de kleinkunst. Elke Vlaming kent liedjes als ‘In de rue des Bouchers’ en ‘Mooie dagen’. Zijn carrière ging niet over rozen. Zo kwam een begeerde carrière in Frankrijk niet van de grond en is er vanuit de journalistiek kritiek geuit op de kwaliteit van zijn teksten. Het siert Verminnen dat hij in deze memoires (die werden opgetekend door Karel Michiels) geen geheim maakt van deze tegenvallers. Opvallend in dit boek is dat het is doorspekt met fragmenten uit de honderden liedteksten die Verminnen schreef. Deze onalledaagse aanpak is natuurlijk fijn voor de fans, die in dit boek het een en ander kunnen lezen over de autobiografische achtergronden van Verminnens liedjes. Maar het levensverhaal zelf wordt niet verdiept door deze aanpak. Van een echte kruisbestuiving tussen Verminnens liedteksten en zijn herinneringen is geen sprake. Zijn carrière en zijn persoonlijk …Lees verder

Over Johan Verminnen

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Johan Maurits Verminnen (Wemmel, 22 mei 1951) is een Belgische liedjesschrijver en zanger. Zijn bekendste liedjes zijn Ieder met zijn vlag (1970), Laat me nu toch niet alleen (1973), Brussel (1976) en In de Rue des Bouchers (1979).

Biografie

Verminnen werd geboren als jongste in een gezin van vijf kinderen en groeide op in Wemmel, net ten noorden van Brussel. Hij volgde secundair onderwijs aan het Sint-Pieterscollege in Jette.

Al van jongs af aan wilde Verminnen zanger worden. Eerste ruimere bekendheid verwierf hij dankzij een televisie-optreden in het programma Ontdek de ster in 1969, en zijn eerste plaat verscheen in 1971. In zijn beginjaren werkte hij nauw samen met Will Tura en Raymond Van het Groenewoud (als drummer). Zijn debuutsingle was Ieder met zijn vlag (1970).

Vaak is Brussel het thema of de inspiratiebron van Verminnens chansons, een stad waar hij zich nauw …Lees verder op Wikipedia