Boek Nederlands

De vlieger van Loete

Johanna Kruit (auteur), Peter Van Harmelen (illustrator)

De vlieger van Loete

Johanna Kruit (auteur), Peter Van Harmelen (illustrator)
  • Vanaf 6-8 jaar
In de reeks:
Loete (7) is aan het vliegeren op het strand. Hij vindt het meisje Kim dat van huis is weggelopen. Hij wil haar helpen. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 5, AVI M4
Titel
De vlieger van Loete
Auteur
Johanna Kruit
Illustrator
Peter Van Harmelen
Taal
Nederlands
Uitgever
Assen: Maretak, 2007
63 p. : ill.
ISBN
9789043703246

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

leesmateriaal voor kleuters

Kinderen aan wie thuis en in de kleuterschool veel wordt voorgelezen, ontwikkelen spontaan een interesse voor letters en woorden. Ze ontdekken snel dat woorden niet alleen een betekenis hebben, maar ook een vorm en ze raken gefascineerd door het zelf leren ontcijferen van eenvoudige woorden. Op deze prille lezertjes mikt de serie 'Kleuters samenleesboek' van uitgeverij Zwijsen. De verhalen verschenen eerder in 1997 in de serie 'Schatgravertjes'. De vierkante boekjes hebben een stevig kaft met een speelse, uitnodigende tekening. De rechterpagina's zijn bedoeld voor de kleuter die graag woordjes leert lezen. Op de linkerpagina's staan een plaatje en een blokje tekst die door een ervaren lezer wordt voorgelezen. De verhalen die Maria van Eeden in deze heruitgaven brengt, zijn grappig en hebben meestal een verrassende ontknoping. Al spelend leren de kinderen een aantal eenvoudige éénlettergrepige woorden en hun letters herkennen. Dit is leuk en stimulere…Lees verder
Tijdens het vliegeren aan het strand ontdekt de 7-jarige Loete het meisje Kim, dat van huis is weggelopen. Hij wil haar niet verraden, maar als ze ziek wordt, besluit hij toch de hulp van de oude strandjutter en later zijn ouders in te schakelen. Goed opgebouwd deel in de reeks 'Giraf'*, geschreven in korte, enkelvoudige zinnen, gezet in fladderzetsel en met een rustige bladspiegel. De elf korte hoofdstukken zijn telkens voorzien van een kleine afbeelding van een giraffe. Op elke dubbele pagina staat een ondersteunende, ingekleurde pentekening, afwisselend paginagroot, een halve pagina of in een klein formaat tussen de tekst geplaatst. Prima verzorgde en stevige uitgave. Voor leerlingen van groep 4 en hoger, AVI-M4. Aantrekkelijk omslag met vliegerend jongetje op het strand. Vanaf ca. 7 jaar.