Dvd
Engels

Cars 2

John Lasseter (regisseur), Brad Lewis (regisseur), Michael Giacchino (componist)
De populaire racewagen Bliksem McQueen reist voor grote racewedstrijden naar Japan en Europa. Zijn boezemvriend de sleepwagen Takel reist met hem mee, maar raakt betrokken in een internationaal spionagecomplot. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Cars 2
Regisseur
John Lasseter Brad Lewis
Componist
Michael Giacchino
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
106 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418331603

Besprekingen

Vervolg op de succesvolle Disney-Pixar 3D-animatiefilm 'Cars'* (2006), opnieuw onder regie van John Lasseter (Toy story; Een luizenleven). De populaire racewagen Bliksem McQueen reist voor grote Grand Prixwedstrijden naar Japan en Europa. Deze worden georganiseerd door een leverancier van biobrandstof. Zijn maatje, de sleepwagen Takel reist met hem mee, maar raakt betrokken in een internationaal spionagecomplot. Coen van Zwol (NRC 6-7-'11) noemt de film '(...) een voor Pixar ondermaatse James Bond-fantasie'. Hij schrijft dat de film veel 'visueel snoepgoed, vaart, 3D en grappen' biedt maar dat de hoofdpersoon Takel alles bederft. Fritz de Jong (Parool 6-7-'11): 'Ook in Cars 2 leveren zijn [Takel/red.] strapatsen de nodige komische momenten op (...). Genoeg om de film te dragen is het helaas niet. (...) Het complot rond ecologisch verantwoorde brandstof houdt de aandacht nauwelijks vast. Gelukkig worden kinderen genoeg afgeleid door de talloze kleine details en vooral: de non-stop acti…Lees verder

Over John Lasseter

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin from Paris, France

John Alan Lasseter (Hollywood (Californië), 12 januari 1957) is een Amerikaanse filmregisseur en tekenfilmproducent. Hij was een van de oprichters van Pixar en baas bij Walt Disney Animation Studios.

Loopbaan

Lasseter heeft volgens sommigen de status van nieuwe Walt Disney, vanwege zijn populaire animatiefilms. In 2011 kreeg Lasseter een ster op de Hollywood Walk of Fame. Lasseter kwam in november 2017 bij Pixar onder druk te staan wegens ongewenste intimiteiten. Hij werd vervolgens met pensioen gestuurd en ging begin 2019 werken bij Skydance Animation, een jonge studio die destijds nog geen film had uitgebracht.

Filmografie

Als regisseur

Films