Boek
Nederlands

Chemie

Kaat De Kock (auteur)
+1
Chemie
×
Chemie Chemie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Tijdens een schoolreis naar Griekenland springt de vonk over tussen Emma (17, ik-figuur) en haar 26-jarige leraar chemie. Bij thuiskomst ontstaat er een geheime relatie, waar alleen haar beste vriendin Mia vanaf weet. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Chemie
Auteur
Kaat De Kock
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
134 p.
ISBN
9789044830507 (hardback)

Besprekingen

De 17-jarige Emma (ik-figuur) gaat op schoolreis naar Griekenland en haar leraar chemie, 26 jaar en een ‘hottie’, gaat mee als begeleider. Emma vond Tom – officieel ‘meneer’ VanderVelde – altijd al leuk, maar tijdens de reis springt de vonk echt over, van twee kanten. Bij thuiskomst ontstaat er een geheime relatie, waar alleen haar beste vriendin Mia vanaf weet. Al snel ontstaan er twijfels bij Emma en ze maakt het uit. Maar na de zomervakantie is Tom weer gewoon haar leraar chemie. Emma beseft dat ze een ongelijkwaardige verhouding tot elkaar hebben, vooral als ze aan het eind van het schooljaar zakt voor haar eindexamen voor één vak: chemie. Het verhaal is opgebouwd uit achttien hoofdstukken, waarvan de laatste een tijdsprong bevat naar vier jaar later. De schrijfstijl is vlot en bevat veel (Engelse) jongerentaal. Alcohol en seks spelen een prominente rol. Eerder verschenen 'Selfie' en 'Sterker dan jij'* van deze Vlaamse auteur. Jongerenroman over de ongelijke relatie tussen een lee…Lees verder

Over Kaat De Kock

Kaat De Kock (Bornem, 20 februari 1975) is een Belgische schrijver van jeugdliteratuur en romans.

In 2016 debuteerde ze met jeugdboek Selfie, dat genomineerd werd voor de Jonge Jury debuutprijs. Daarna volgden nog Sterker dan jij, Chemie, Niets om het lijf, Dromenvanger en Wie denk je wel dat je bent?. Nadat ze al een paar jaar verhalen had geschreven voor Flair, verscheen in 2018 haar eerste chicklitroman Het is ingewikkeld en in 2019 Daar gaat de bruid. In 2020 verscheen haar eerste kinderboek Help, ik ben verliefd, dat werd geïllustreerd door cartooniste Christina De Witte en in 2021 het vervolg “Help, ik heb vakantie”. Eind 2021 bracht ze de roman 'Winter in de B&B' uit, het eerste boek in een nieuwe feelgoodreeks.

Lees verder op Wikipedia