Boek
Meertalig

Vincent was here

Karin Borghouts (fotograaf)
Fotoboek door de Belgische fotografe Karin Borghouts (1959) waarin ze leven en werk van Vincent van Gogh (1853-1890) volgt en op eigen wijze verbeeldt.
Extra onderwerp
van Gogh, Vincent
Titel
Vincent was here
Fotograaf
Karin Borghouts
Taal
Meertalig, Nederlands, Frans, Engels
Uitgever
Berchem: Ronny Van de Velde, 2019
207 p. : foto's
ISBN
9789080990333 (hardback)

Besprekingen

Fotoboek door de Belgische fotografe Karin Borghouts (Kapelle, 1959) waarin ze leven en werk van Vincent van Gogh (1853-1890) volgt en op eigen wijze verbeeldt. Na een korte inleiding over achtergronden en werkwijze wordt in 129 fraaie, grote kleurenfoto's (meest paginagroot of over twee pagina's en gedrukt op stevig papier), van landschappen, steden, gebouwen en stillevens, het traject van de schilder gevolgd: Zundert, Den Haag, Londen, Ramsgate, de Borinage, Brussel, Etten, Drenthe, Nuenen, Antwerpen, Parijs, Arles, Saint-Remy-de-Provence, Auvers-sur-Oise (met plaatsnamen in bijschriften). Met een inzichtelijke beschouwing over het werk van Borghouts en beknopte beschrijvingen van de wederwaardigheden van Van Gogh per plaats door internationale deskundigen. Tekst in drie talen: Nederlands, Frans, Engels. Met achterin landkaart, index, ook met maand en jaar van opname en 67 kleine kleurafbeeldingen van werken van Van Gogh waaraan in de foto's wordt gerefereerd, met paginaverwijzing e…Lees verder

Over Karin Borghouts

Karin Borghouts (Kapellen, 1959) is een Belgisch grafisch ontwerpster en fotografe. Ze legt voornamelijk architectuur en interieurs vast en werkt vaak in opdracht van Belgische en Nederlandse opdrachtgevers uit de kunst-, cultuur- en erfgoedsector.

Opleiding

Van 1977 tot 1980 studeerde Karin Borghouts schilderkunst aan het Artistiek Hoger Onderwijs Sint-Maria in Antwerpen (de huidige Karel de Groote Hogeschool). Van 1975 tot 2002 volgde ze ook lessen schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie in deeltijds kunstonderwijs aan de Academie Noord in Brasschaat.

Carrière

Vanaf 1981 werkte Karin Borghouts 12 jaar als grafisch ontwerper bij bureaus. Vervolgens werkte ze freelance tot 2011. Vanaf 2003 is ze zelfstandig kunstenaar-fotograaf. Van 2012 tot 2014 was ze stadsfotograaf van Antwerpen.

Persoonlijke projectenLees verder op Wikipedia