Boek
Nederlands

Anna bij de kapper

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna bij de kapper
×
Anna bij de kapper Anna bij de kapper

Anna bij de kapper

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna gaat met haar vader naar de kapper. Het jongetje voor haar vindt het maar eng, totdat hij ziet hoe de kapper de haren van Anna wast, knipt en droogt. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Haarkappers
Titel
Anna bij de kapper
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
Herwerkte versie 2021
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789044842036 (hardback)

Besprekingen

Samen met papa gaat Anna naar de kapper voor een knipbeurt. Het jongetje voor haar sputtert tegen, maar Anna gaat het avontuur vol vertrouwen tegemoet. Alle details komen langs: wassen, spoelen, knippen, föhnen én betalen! Een educatief verhaal in de reeks over Anna. Het vierkante prentenboek heeft twee afgeronde hoeken en is gedrukt op stevig en glad papier. De duidelijke, eenvoudige illustraties staan steeds op de rechterbladzijde tegen een rustige, effen appelgroene achtergrond. Ze bevatten dik zwartomlijnde figuren en attributen, die in voornamelijk primaire heldere tinten zijn ingekleurd. De bijbehorende tekst staat grootgedrukt in schreefloze letters op de witte linkerpagina’s. Op het omslag staat Anna met een schaar afgebeeld. Deze heruitgave bevat nieuwe illustraties, waarop onder meer de kapper geen man is, maar een vrouw. De inhoud is dezelfde gebleven, met een eenvoudige uitleg van een bezoek aan de kapper. De praktische details in de tekeningen zoals de shampoo, schaar en …Lees verder

Anna bij de kapper

Vandaag gaat Anna met papa naar de kapper. Het haar van Anna moet dringend geknipt worden. In de kapperszaak moeten ze even wachten. Dan is Anna aan de beurt. Ze trekt een kappersmantel aan. Ze laat haar haar wassen en spoelen. En dan mag ze een kapsel kiezen … Dit kleine meisje zal ongetwijfeld opnieuw de hartjes van peuters en kleuters stelen. Spijtig genoeg is dit boek het zoveelste Anna-verhaal in de rij en kan het de harten van papa's en mama's niet echt bekoren. Het verhaal is eenvoudig, maar niet uniek. De vrolijk gekleurde paginagrote tekeningen worden telkens op de linkerpagina weergegeven en maken veel goed. De tekst, in duidelijk zwart lettertype en op een witte achtergrond, kreeg een plaatsje op de rechterpagina. Het formaat, de harde kaft en de uit stevig papier vervaardigde pagina's zijn ideaal voor kinderhandjes uit de beoogde leeftijdscategorie. Anna is een goed prentenboek zonder meer.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties