Boek
Nederlands

Anna mist mama

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna mist mama
×
Anna mist mama Anna mist mama

Anna mist mama

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Anna wil niet naar school/kinderopvang. Ze blijft liever thuis bij mama, maar dat kan niet. Mama moet werken. Gelukkig bedenkt mama iets waardoor ze toch een beetje samen zijn. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Anna mist mama
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789044840278 (hardback)

Besprekingen

Anna wil niet naar school, ze wil bij mama blijven maar die moet werken. Gelukkig bedenkt mama iets om toch een beetje samen te zijn, en dat werkt! Met ‘school’ wordt waarschijnlijk kinderopvang bedoeld, hieraan merk je de Vlaamse oorsprong. Een eenvoudige, vierregelige tekst is afgedrukt op de verder blanco linkerpagina’s. De rechterpagina’s worden gevuld met royale, duidelijke, egaal gekleurde, zwartomlijnde illustraties zonder al te veel details. Ook de verdere uitvoering is goed afgestemd op de doelgroep. Het vierkante formaat heeft twee afgeronde hoeken en de bladzijden zijn van stevig, dik geplastificeerd scheurvast papier. Over Anna verschijnen al sinds 2005 peuterprentenboeken, een reeks duidelijke, rechttoe rechtaan verhalen over herkenbare onderwerpen uit het peuterleven. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties