Boek
Nederlands

Anna voelt zich goed

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna voelt zich goed
×
Anna voelt zich goed Anna voelt zich goed

Anna voelt zich goed

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Anna kiest graag wat ze doet. Ze eet gezond, speelt met andere kinderen en weet hoe je beleefd moet zijn. Met zwartomlijnde felgekleurde illustraties. Vanaf 3 jaar.
Onderwerp
Gevoelens
Titel
Anna voelt zich goed / tekst en illustraties Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[52] p. : ill.
ISBN
9789044845433 (hardback)

Besprekingen

Een peuterprentenboek over competenties en alles wat goed is voor kleine kinderen, van gezond eten en bewegen tot het ontwikkelen van sociale vaardigheden. In 'Anna voelt zich goed’ ziet en leest de lezer hoe de peuter Anna dagelijkse dingen doet en gezonde keuzes maakt. Anna is soms eigenzinnig, maar luistert ook goed naar haar ouders en de juf. Anna houdt rekening met de grenzen van andere kinderen. Het boek is voorzien van simpele kleurenillustraties. Geschikt om voor te lezen vanaf 3 jaar. Kathleen Amant (Aalst, 1969) is schrijver, illustrator, maker en graficus. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van grote reeks boeken met Anna in de hoofdrol.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia