Boek
Nederlands

Borstvoeding : compleet handboek voor ouders

Praktisch naslagwerk waarin zowel de praktijk van het borstvoeden, de voor- en nadelen als de inpassing in het gezin zijn opgenomen.
Onderwerp
Borstvoeding
Titel
Borstvoeding : compleet handboek voor ouders
Auteur
La Leche League International
Redacteur
Georgette Oskamp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The womanly art of breastfeeding
Editie
6e herziene druk
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, 2020
378 p. : ill.
ISBN
9789048318698 (hardback)

Besprekingen

Het is algemeen bekend dat moedermelk de beste en meest volwaardige voeding is voor baby's. Het is niet alleen de basis voor een goede gezondheid van je kind, maar het draagt ook bij tot de gezondheid van de moeder en tot de moeder-kindrelatie. De meerderheid van alle moeders begint na de geboorte van een kind dan ook met het geven van borstvoeding. Toch haakt de helft binnen de maand weer af. Stoppen met borstvoeding binnen de eerste maand gebeurt meestal niet vrijwillig; veel vrouwen kampen met te veel tegenslag tijdens die eerste weken, zodat ze er de brui aan geven. Vraag is hoe dit kan worden voorkomen. Het is alleszins belangrijk om je als toekomstige ouders goed voor te bereiden op de borstvoedingsperiode door actief op zoek te gaan naar informatie. Voor een moeder is borstvoeding geven nu eenmaal niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Hoe vaak moet je voeden? Hoe lang aan elke kant? Hoe weet je of je baby wel genoeg gekregen heeft? Wat doe je als hij na een uurtje alweer hongeā€¦Lees verder
Dit gedegen naslagwerk over het geven van borstvoeding is geschreven door ervaren vrijwilligers van La Leche League, in Nederland en internationaal een autoriteit op het gebied van borstvoeding. Zij organiseren ook informatiebijeenkomsten. De tekst is compleet herzien en anders ingedeeld dan de vorige druk uit 2009, die verscheen onder de titel 'Handboek borstvoeding'. Nieuwe inzichten en onderzoeksresultaten zijn verwerkt. Het boek bevat delen als De voorbereiding, De eerste dagen met je baby, Het dagelijks leven, De oudere baby en Stoppen met borstvoeding. Tips, ervaringsverhalen, sfeer- en instructiefoto's (aanleghouding), tekeningen in kleur en zwart-wit, adressen, groeicurves en een register zijn opgenomen. Ook onlangs verschenen: 'Boost je borstvoeding' (2019)* van Alicia C. Simpson en 'Het nieuwe borstvoeding boek' (2018)** door Stefan Kleintjes en Gonneke van Veldhuizen-Staas. Voor vrouwen die overwegen borstvoeding te geven of dit al doen.