Boek
Nederlands

De wraak van Prada : de duivel is terug

Lauren Weisberger (auteur), Sabine Mutsaers (vertaler)
Na een helse periode bij het tijdschrift Runway heeft Andrea haar leven weer op de rails. Ze werkt nu voor een bruidsglossy en gaat trouwen. Maar op de ochtend van haar trouwdag brengt een onverwachte brief haar terug in de klauwen van haar vroegere bazin.
Titel
De wraak van Prada : de duivel is terug
Auteur
Lauren Weisberger
Vertaler
Sabine Mutsaers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Revenge wears Prada
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013
382 p.
Aantekening
Vervolg op: De duivel draagt Prada
ISBN
9789022566534 (paperback)

Besprekingen

In het langverwachte vervolg op 'De duivel draagt Prada'* (verfilmd met Meryl Streep en Anne Hathaway) is de tijd zo'n acht jaar verstreken. Andy (ik-personage) is nu de trotse eigenares van het trouwblad The Plunge, dat ze samen met ex-collega Emily - de twee zijn inmiddels dikke vriendinnen - heeft opgezet. Ook heeft ze een nieuwe liefde, Max, met wie ze in het huwelijksbootje treedt. Maar al gauw pakken zich donkere wolken samen boven Andy's leven: ze ontdekt dat Max zijn ex heeft ontmoet en op zakelijk vlak krijgt ze weer te maken met haar gevreesde ex-bazin Miranda Priestly. Die toont interesse in het tijdschrift, maar Andy twijfelt of ze op dit aanbod in moet gaan. Deze chicklit heeft niet het frisse en vlotte dat haar voorganger wel had. Het verhaal loopt wat stroef, de ontwikkelingen zijn niet spannend genoeg en de hoofdpersonages niet altijd even sympathiek. Ook de flashbacks staan niet op een logische plek en zorgen voor verwarring. De roman is vermakelijk, maar stelt als op…Lees verder

Over Lauren Weisberger

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Lauren Weisberger (Scranton, 28 maart 1977) is een Amerikaanse schrijfster van chicklitboeken. Enkele van haar boeken zijn The devil wears Prada, Gossip and Gucci en Chanel Chic.

Biografie

Weisbergers moeder was een lerares en haar vader werkte op een ministerie. Ze groeide op in Scranton, Pennsylvania. Toen ze 11 jaar oud was, zijn haar ouders gescheiden. Zij en haar zus zijn samen met hun moeder verhuisd naar Allentown, Pennsylvania.

In 1995 studeerde ze af aan de Allentown's Parkland High School. Vervolgens studeerde ze in 1999 af aan de Cornell-universiteit in Ithaca, New York, waar ze een belangrijk lid was geworden van Alpha Epsilon Phi.

Weisberger woont tegenwoordig in New York City.

Bibliografie

  • 2003: De duivel draagt Prada (The Devil Wears Prada)
  • 2005: Gossip & Gucci (Everyone Worth Knowing)…Lees verder op Wikipedia