Boek
Nederlands

De schedel van kristal ; Op jacht naar de yeti

Lida Dijkstra (auteur), Jan Cleijne (illustrator)
+1
De schedel van kristal ; Op jacht naar de yeti
×
De schedel van kristal ; Op jacht naar de yeti De schedel van kristal ; Op jacht naar de yeti

De schedel van kristal ; Op jacht naar de yeti

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dex Durfal gaat met zijn ouders mee naar verre oorden om schatten voor het Mirakel Museum te zoeken. Met gekleurde illustraties. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Bevat
De schedel van kristal
Op jacht naar de yeti
Extra onderwerp
AVI AVI-E4, AVI AVI 5
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
De schedel van kristal ; Op jacht naar de yeti
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Jan Cleijne
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, copyright 2021
28, 29 p. : ill.
ISBN
9789020677409 (hardback)

Besprekingen

Twee deeltjes uit de spannende serie Dex Durfal gebundeld tot een boek, waarin Dex met zijn ouders mee mag naar verre oorden om schatten voor het Mirakel Museum te zoeken. Zo ontmoet hij in het oerwoud in Peru een grappig aapje dat hem naar iets toe probeert te brengen. In Bhutan komt hij oog in oog te staan met de gevaarlijke allerlaatste Yeti op aarde. Met gedetailleerde gekleurde illustraties waarin Max te zien is op de bijzonderste plekken. Lida Dijkstra (Heerenveen, 1961) is een bekende Nederlandse jeugdauteur. Ze schreef meer dan zestig kinderboeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Dex Durfal*'. AVI E4 niveau. Vanaf 7,5 jaar.

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een hbo voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn reis …Lees verder op Wikipedia

Suggesties