Dvd
Nederlands

De brief voor Sinterklaas

Lucio Messercola (regisseur), Bram Van der Vlugt (acteur), Bo Burger (acteur)
Sinterklaas organiseert een auditiedag voor nieuwe Pieten. Sem schrijft zich in, maar alle brieven raken zoek. Kan hij het Sinterklaasfeest redden? Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
De brief voor Sinterklaas
Regisseur
Lucio Messercola
Acteur
Bram Van der Vlugt Bo Burger Lieke Van Lexmond
Taal
Nederlands
Uitgever
Paradiso, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
80 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5414937033799

Besprekingen

Sinterklaasfilm van Lucio Messercola met als bekendste acteurs Bram van der Vlugt, Lieke van Lexmond en Aad van Toor. Kort na zijn aankomst in Nederland merkt Sinterklaas dat er van alles fout loopt. De oorzaak blijkt een enorm Pietentekort. Daarom wordt een Pietendag georganiseerd om snel nieuwe Pieten te vinden. Sem (Bo Burger) schrijft zich in. Hij hoopt stoer en sterk te worden en zo geen last meer te hebben van zijn pesters. Maar de gemene Huibert Jan (Edo Brunner) en zijn mammie (Pamela Teves) saboteren de audities. Is dit het einde van het Sinterklaasfeest? De recensenten geven 2-3 sterren. André Waardenburg (NRC 8-10-’19) vindt het script en de regie iets beter dan de vorige sinterklaasfilms van dezelfde producent: ‘En, pietpuristen, omdat jullie vooral dit willen weten: de pieten komen hier in alle soorten en maten: man, vrouw, jong, oud, geschminkt en niet, en een heeft zelfs een spijkerbroek aan.’ Kidsweek (16-11-’19): ‘(…) Tot zover niks nieuws, maar wel anders is dat het …Lees verder

Over Lucio Messercola

Lucio Messercola (Leerdam, 1990) is een Nederlandse producent en regisseur. Hij debuteerde als producent op 23-jarige leeftijd met de televisieserie Het imperium (2013).

Messercola produceerde de 10-delige televisieserie La Famiglia (2016) voor AVROTROS en Netflix. In 2017 kocht hij het Culemborgse restaurant waar de serie was opgenomen, om er een Italiaans restaurant te openen. Als inspiratie voor de serie heeft Messercola naar eigen zeggen gebruik gemaakt van zijn persoonlijke ervaringen in de pizzeria van zijn Italiaanse vader.

In 2016 produceerde hij de series Infantilio voor de VPRO en De vloek van Manege Pegasus voor AVROTROS.

De televisieserie Het Pepernoot Mysterie (2017) werd opgenomen in Leerdam, de geboorteplaats van Messercola. De gemeente had hem eerder al gevraagd om een van zijn producties in Leerdam op te nemen.

Voor RTL Concentrate produceerde hij de internetserie NEXT (2018).