Boek
Nederlands

De gloriedagen van Walter Gom

+1
De gloriedagen van Walter Gom
×
De gloriedagen van Walter Gom De gloriedagen van Walter Gom

De gloriedagen van Walter Gom

Een vrouw begint met haar vreemde, extreem teruggetrokken buurman een adviesbureau.
Titel
De gloriedagen van Walter Gom
Auteur
Marcel Vaarmeijer
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015
333 p.
ISBN
9789024565610 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De roman begint met een vreemde kennismaking met een buurman, Walter Gom, die niemand tot last wil zijn. Zijn extreem teruggetrokken gedrag intrigeert Iris Hauser, de buurvrouw. Na wat onhandige pogingen tot contact leren de twee elkaar beter kennen en beginnen zelfs samen een adviesbureau. Allerlei types komen langs voor advies, schrijvers, acteurs, ministers en een Eurocommissaris. Het advies aan de minister loopt uit de hand en na een publiciteitsgolf rondom het adviesbureau stopt de hele onderneming. De buurvrouw maakt een lange reis, maar als ze terugkomt, zit de buurman weer onbeweeglijk in zijn appartement. Marcel Vaarmeijer (1963) heeft een intrigerend boek geschreven, humoristisch maar vooral unheimisch en absurdistisch. De personages lijken het heft in eigen handen te kunnen nemen, de buurman, een meisje van het adviesbureau dat uit de prostitutie komt, alleen hoofdpersoon Iris komt niet los van haar verleden.

Over Marcel Vaarmeijer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door 1994rk

Marcel Vaarmeijer (4 april 1963, Amsterdam) is een Nederlandse schrijver van romans, kinder- en jeugdboeken, columns en korte verhalen. Hij debuteerde in 1989 met een gedicht in Propria Cures. In 1994 en 1995 publiceerde hij een reeks korte verhalen over de Koninklijke Marine in NRC Handelsblad, waarvan in 1996 een verzamelbundel verscheen.

Biografie

Jeugd

Marcel Vaarmeijer werd geboren op 4 april 1963 in Amsterdam. In februari 1966 overleed zijn vader. Hij verbleef vier keer voor langere tijd in kindertehuizen, o.a. in Petten, Amsterdam en Egmond aan Zee. Met zijn moeder verhuisde hij in 1973 naar Enschede. Omdat zijn moeder ernstig ziek werd, woonde hij geregeld bij familieleden en pleeggezinnen.

Opleiding

Vanwege de onzekere thuissituatie, kon hij moeilijk meekomen op school. Hij doorliep de lagere school, deels in Amsterdam en Enschede. Ook op de mi…Lees verder op Wikipedia