Boek
Nederlands

Een held in voetbal

Marcel van Driel (auteur), Gertie Jaquet (auteur)
+1
Een held in voetbal
×
Een held in voetbal Een held in voetbal
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bram heeft een voetbal. Maar hij wil niet met Mo, Feng en Fleur. Dus gaat hij naar huis. Maar buiten ziet hij leuk voetbal. Mag Bram nu wel meedoen? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Een held in voetbal
Auteur
Marcel van Driel Gertie Jaquet
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2014
35 p. : ill.
ISBN
9789048720842 (hardback)

Besprekingen

Bram wil graag voetballen. Maar niet met Mo, Feng en Fleur. Dan gaat hij maar naar huis. Als hij naar buiten kijkt, ziet hij hoe leuk de kinderen voetballen. Maar mag hij nog wel meedoen? Leuk, eenvoudig verhaal uit de Maantjesserie voor kinderen die een gemiddelde leesontwikkeling doormaken. Sluit aan bij Kern 9* van de vernieuwde serie Veilig Leren Lezen en bedoeld is voor kinderen zo’n 24 weken leesonderwijs achter de rug hebben, AVI-E3. De woorden zijn grotendeels eenlettergrepig, de meeste interpunctie is aanwezig, ook hoofdletters. De tekst is gedrukt in een grote letter en de zinnen beginnen allemaal op een nieuwe regel. Vrolijk gekleurde illustraties beelden het verhaal uit. Door deze combinatie van tekst en beeld is het prima te volgen voor de jonge doelgroep. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Marcel van Driel

Marcel van Driel (Arnhem, 4 februari 1967) is een Nederlandse schrijver, voornamelijk van kinderboeken.

Levensloop

Van Driel is geboren in Arnhem maar groeide op in de Zuidwijken van Zutphen en is van jongs af vertrouwd geweest met thrillers, magische boeken, griezelverhalen, sciencefiction en sprookjes. Hij maakt films en schrijft boeken voor kinderen en volwassenen. Zijn eerste boek, Een Elfje in de Sneeuw, verscheen in 2002. In 2004 volgde De Sprookjesspeurders als eerste deel van een sprookjestrilogie in de serie Leesleeuw.

In maart 2005 verscheen het tweede deel uit de reeks, De Drie Sneeuwwitjes, en een jaar later werd de serie afgesloten met Droomroosje. In datzelfde jaar verscheen Straatwijs, een achtervolgingsthriller met alleen maar vrouwen in de hoofdrol. Het boek is een ode is aan Van Driels favoriete stad Rotterdam. In april 2005 verscheen Help, Katman! Help!, …Lees verder op Wikipedia

Suggesties