Na de dood van haar man probeert een jonge vrouw in Amsterdam een nieuw leven op te bouwen.
Titel
Crash
Auteur
Mariëtte Middelbeek
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Marmer, 2016 | Andere uitgaves
280 p.
ISBN
9789460682575 (paperback)

Besprekingen

Nog geen jaar na hun huwelijk komt Daphne’s man Maarten bij een verkeersongeluk om het leven. Ze is geschokt, maar krijgt op de boerderij in de Achterhoek die ze bezig waren over te nemen van zijn ouders veel steun van hun familie. Na enkele maanden moet ze de boerderij verlaten, vindt een etage in Amsterdam-Zuid, werkt in een brasserie en maakt vrienden. Als ze flauwvalt en steeds misselijk is, blijkt ze al vier maanden zwanger te zijn. De brasserie gaat failliet en ze begint voor anderen te koken, met veel succes. Doordat haar aardige en betrokken hospita na een val haar heup breekt, krijgt ze meer contact met haar zoon, wat voorzichtig leidt naar een nieuwe toekomst. Van de journaliste (1983) verschijnen sinds 2006 chicklitromans, die vaak bestsellers zijn. Dit is haar achtste, die heel prettig leesbaar en actueel is door een vlot en goed verteld, logisch opgebouwd verhaal, met voor ieder begrijpelijke en vaak herkenbare verwikkelingen, aansprekende hoofdpersonen en enige romantiek…Lees verder

Over Mariëtte Middelbeek

Mariëtte Middelbeek (Wieringerwerf, 1983) is een Nederlands schrijfster. Na haar gymnasium, dat ze doorliep aan het Zuyderzee College in Emmeloord, studeerde ze journalistiek in Utrecht. Sinds 2004 schrijft Mariëtte Middelbeek voor een aantal tijdschriften, waaronder Kek Mama en Vorsten Royale.

Middelbeek begon haar auteurschap met het schrijven van doktersromans en stapte later over naar chicklits (literatuur voor vrouwen). In 2006 kwam haar eerste chicklit uit, Twee is te veel. Van haar hand verschenen onder andere de romans Single & sexy en Turbulentie, dat ook is uitgegeven in Duitsland.

Daarnaast schreef Middelbeek een serie boeken over mensen die hun werk doen in de frontlinie van de samenleving. In deze serie verschenen bij Uitgeverij Marmer de boeken Verhalen uit de ambulance en Verhalen uit de reddingsboot.

Sinds 2014 heeft Middelbeek ook een vijftal jeugdthrillers uitgebracht.

Lees verder op Wikipedia