Boek
Nederlands

Een wereldbeving die corona heet

Mark Eyskens (auteur)
+1
Een wereldbeving die corona heet
×
Een wereldbeving die corona heet Een wereldbeving die corona heet

Een wereldbeving die corona heet

Mark Eyskens (auteur)
Het coronavirus doet de wereld van de mensen beven. Tot er een afdoend vaccin in omloop is gebracht, zal de crisis veel mensen teisteren met doodsangst en existentiële vragen naar de zin van leven, lijden en dood. En nadien zal de toekomst er anders uitzien, in een hopelijk gelouterde samenleving, waarin wij anders zullen moeten gaan leven, anders leren, anders werken en op een andere manier het o
Titel
Een wereldbeving die corona heet
Auteur
Mark Eyskens
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Witsand Uitgevers, 2020
247 p.
ISBN
9789492934727 (paperback)

Over Mark Eyskens

CC BY 3.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc Maria Frans burggraaf Eyskens ( uitspraak (info / uitleg)) (Leuven, 29 april 1933) is een Belgische hoogleraar, econoom, politicus en essayist.

Jeugd

Eyskens is de zoon van de Belgische politicus en premier Gaston Eyskens en Gilberte Depetter. Hij heeft een broer, Erik Eyskens (Leuven 20 juli 1935 - Antwerpen 31 augustus 2008), die chirurg was in Antwerpen. Een andere broer en zus overleden op jonge leeftijd.

Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog vluchtte moeder Eyskens met de kinderen voor bombarderende Stuka's naar de kust, terwijl vader Eyskens zich naar het parlement in Brussel begaf. Toen duidelijk werd dat de Duitse opmars niet kon worden gestuit zoals in de Eerste Wereldoorlog, vluchtte het ganse gezin naar Frankrijk.

Tijdens de bezetting hervatte de Katholieke Universiteit Leuven haar werkzaamheden en het gezin Eyskens keerde terug naar België. Het laatste jaar van de oorlog werd Leuv…Lees verder op Wikipedia