Boek
Nederlands

De Dikke Bertha-bom

Mark Tijsmans (auteur), Marco Guadalupi (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Sprankel Hoop ontdekt per toeval dat hij kan vliegen en gaat als hij elf wordt naar de school voor superhelden. Maar voordat hij ook maar één lesdag gevolgd heeft, moet hij al een gevaarlijke ontsnapte gevangene stoppen die de koningin ontvoert. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Superhelden
Titel
De Dikke Bertha-bom
Auteur
Mark Tijsmans
Illustrator
Marco Guadalupi
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
134 p. : ill.
ISBN
9789464015218 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk jeugdboek over de nieuwe superheld: Sprankel Hoop. Hij weet niet waar hij vandaan komt of wat er voor zijn vijfde levensjaar met hem gebeurd is, en ontdekt per toeval dat hij kan vliegen als hij het meisje op wie hij verliefd is probeert te redden uit de handen van een stel pestkoppen. Wanneer hij elf wordt mag hij naar een school voor superhelden. Maar voordat hij ook maar één lesdag gevolgd heeft, moet hij een ontsnapte gevangene stoppen die de koningin ontvoert en een bom wil laten ontploffen. Als dat maar goed gaat… In grappige en spannende stijl geschreven. Met enkele zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Mark Tijsmans

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Markfan

Mark Irma Albert Tijsmans (Merksem, 5 januari 1969) is een Vlaams televisie- en toneelacteur, zanger, musicalartiest en jeugdauteur.

Tijsmans vergaarde bekendheid in Vlaanderen door hoofdrollen in Het Park, Thuis, en Flikken. Daarnaast speelde hij gastrollen in onder meer De Kotmadam, Heterdaad, W817 (als Marc, pastoor), Lili & Marleen en F.C. De Kampioenen. Ook was hij te zien in enkele films. Hij was te gast in diverse programma's, waaronder veel muziekshows als De Notenclub en Steracteur Sterartiest. Daarnaast was hij vier jaar wrapper op Ketnet en tevens lid en oprichter van de Ketnetband.

Naast zijn werk voor televisie speelde hij in 2000 zijn eerste musicalrol als het titelpersonage in Peter Pan; later volgden Camelot en Romeo en Julia, van Haat tot Liefde, waarmee hij tevens door Nederland toerde. In 2006 won hij een Vlaamse Musicalprijs voor zijn rol al…Lees verder op Wikipedia