Boek
Nederlands

De geest van het Besiendershuis

Marloes Morshuis (auteur)
+1
De geest van het Besiendershuis
×
De geest van het Besiendershuis De geest van het Besiendershuis

De geest van het Besiendershuis

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Zes kinderen komen via het Besiendershuis in Nijmegen in een andere tijd terecht. Kunnen ze ooit nog terugkomen? Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De geest van het Besiendershuis
Auteur
Marloes Morshuis
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, © 2022
119 p. : ill.
Aantekening
Deze publicatie maakt deel uit van het project 'De geest van het Besiendershuis'
ISBN
9789047715153 (hardback)

Besprekingen

Een spannend kinderboek. Over Het Besiendershuis in Nijmegen doen spookverhalen de ronde. Zes nieuwsgierige kinderen dringen op een avond het huis binnen. Ieder kind komt terecht in een andere tijd in Nijmegen: Sami belandt in de Bataafse opstand, Saar in de periode van Mariken van Nieumeghen, Mette in de Pest-epidemie, Dex aan het eind van de 19e eeuw, Caya in de Tweede Wereldoorlog. Lukt het de kinderen om nog terug te keren naar deze tijd? Vlot en spannend geschreven. Met en aantal mysterieuze zwart-wit illustraties. Marloes Morshuis (Oldenzaal, 1970) is schrijver en jeugdauteur. Zij schreef een klein aantal boeken. Haar werk is in meerdere talen vertaald. 'De schaduwen van Radovar’ en ‘Quotum’ werden bekroond met een Vlag en Wimpel. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Marloes Morshuis

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Japiodeb

Marloes Morshuis (Oldenzaal, 20 januari 1970) is een Nederlands schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Morshuis groeide op in Oldenzaal. Nadat ze al vrijwel haar hele leven op verschillende manieren bezig was geweest met schrijven, zowel professioneel als privé, debuteerde ze op haar 45ste met haar eerste jeugdboek: Koken voor de keizer. Hierna volgden Borealis, De schaduwen van Radovar en Quotum (Project Z). De thema's van die laatste drie boeken hebben een link met de actualiteit: Borealis gaat over klimaatverandering, en in Radovar is een sociaal puntensysteem ingevoerd dat doet denken aan de systemen waarmee China experimenteert (maar door Morshuis bedacht voordat ze wist dat China hiermee bezig was). Quotum - Project Z (het eerste deel van een tweeluik) speelt in een wereld waarin te veel mensen wonen en ieder land een maximum aantal inwoners opgelegd krijgt.

Lees verder op Wikipedia