Boek
Nederlands

321 superslimme dingen die je moet weten over natuur

Mathilda Masters (auteur), Louize Perdieus (illustrator)
+1
321 superslimme dingen die je moet weten over natuur
×
321 superslimme dingen die je moet weten over natuur 321 superslimme dingen die je moet weten over natuur

321 superslimme dingen die je moet weten over natuur

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Allerlei verrassende feiten en weetjes over de natuur. Wist je dat de mier een van de krachtigste dieren is? Dat de jaarringen van een boom iets kunnen vertellen over bosbranden of vulkaanuitbarstingen van eeuwen geleden? En dat de mens niet zonder planten kan? Met kleuren- en zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Weetjes, Natuur, Dieren
Titel
321 superslimme dingen die je moet weten over natuur
Auteur
Mathilda Masters
Illustrator
Louize Perdieus
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2023
295 p. : ill.
ISBN
9789401488471 (paperback)

Besprekingen

Een encyclopedisch kinderboek in de serie ‘321 superslimme dingen’ met allerlei verrassende feiten en weetjes over de natuur. Wist je dat de mier een van de krachtigste dieren in de natuur is? Dat de jaarringen van een boom iets kunnen vertellen over bosbranden of vulkaanuitbarstingen van eeuwen geleden? En dat de mens niet zonder planten kan? Informatief en duidelijk geschreven. Met kleine, gedetailleerde tekeningen in kleur en zwart-wit. Voor lezers vanaf ca. 10 jaar. Mathilda Masters (1963) is een Belgische schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Ze schreef eerder onder andere ‘321 superslimme dingen die je moet weten over geschiedenis’ en ‘321 superslimme dingen die je moet weten over wetenschap’.

Over Mathilda Masters

Mathilda Masters (pseudoniem van Hilde Smeesters, Borgerhout, 1963) is een Belgische schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Ze studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Smeesters is bekend als journaliste, ghostwriter en schrijfster.

Werk

Masters won als kind een schrijfwedstrijd met het verhaal ‘De dief in de kast’. Na die overwinning bleef ze schrijven. Masters zegt zich voor haar eigen werk geïnspireerd te voelen door Roald Dahls spel met fantasie en werkelijkheid. Omdat Smeesters ook boeken voor volwassenen schrijft, onder andere enkele Code 37-thrillers onder het pseudoniem Tille Vincent, besliste ze om voor haar kinderboeken een andere auteursnaam te kiezen.

Masters is bekend van de fictiereeks De keukenprins van Mocano. Daarnaast schrijft ze ook populaire weetjesboeken. Die werden al in meer dan 10 talen vertaald, onder andere in het Engels. Voor 123 Superslimme Dinge…Lees verder op Wikipedia