Boek
Nederlands

Het spel van licht en donker : roman over de jonge Rembrandt

+1
Het spel van licht en donker : roman over de jonge Rembrandt
×
Het spel van licht en donker : roman over de jonge Rembrandt Het spel van licht en donker : roman over de jonge Rembrandt

Het spel van licht en donker : roman over de jonge Rembrandt

Tijdens zijn jeugd in Leiden hebben twee vrienden van Rembrandt van Rijn grote invloed op zijn latere werk: de schilder Jan Lievens en de misdadiger Aris Kindt.
Extra onderwerp
BIO, HIS, Rembrandt van Rijn
Titel
Het spel van licht en donker : roman over de jonge Rembrandt
Auteur
Matthias Rozemond
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2018
365 p.
ISBN
9789024576814 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Roman over de Leidse jaren van Rembrandt van Rijn (1606-1669) door de auteur van ‘De duivelskunstenaar’*, over Jeroen Bosch. Tijdens een sneeuwballengevecht in 1617 maakt de lezer kennis met de hoofdrolspelers. Aris Kindt beschuldigt Rembrandt er onterecht van Jan Lievens te hebben verwond aan zijn oog. Jan geneest echter en ontwikkelt zich tot een succesvolle leerling van meester-schilder Pieter Lastman. Rembrandt, die graag tekent maar de Latijnse school bezoekt, is jaloers op hem en er ontstaat een rivaliteit tussen de jongens. Nadat ook Rembrandt in de leer is geweest bij Lastman en een eerste werk heeft verkocht, ontstaat er toenadering en delen de jonge schilders hun ervaringen en expertise. Aris is intussen in aanraking gekomen met justitie en verbannen. Nadat Jan Lievens is vertrokken, keert Aris terug naar Leiden en bezoekt Rembrandt. Hij probeert kademetselaar te worden, maar hij zal uiteindelijk op een onverwachte manier deel gaan uitmaken van het werk van Rembrandt. Het pl…Lees verder

Over Matthias Rozemond

Matthias Rozemond (Voorburg, 1962) is een Nederlands schrijver van met name historische romans.

Biografie

Rozemond studeerde Duitse taal- en letterkunde, werkte kort bij een Duitse uitgeverij en is sindsdien verbonden aan het Rudolf Steinercollege in Haarlem.

Na het vertalen en zelf schrijven van poëzie, legde hij zich een poos toe op toneelstukken. In 2012 verscheen zijn historische roman De rattenlijn, over oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog die naar Zuid-Amerika vluchten.

Vervolgens schreef hij twee romans over Hollandse schilders, De Duivelskunstenaar over Jeroen Bosch en Het Spel van Licht en Donker over Rembrandt. Beide romans werden eveneens geroemd om hun authentieke sfeertekening.

Bibliografie

Poëzie