Boek
Nederlands

Als doden dromen

Mel Hartman (auteur)

Als doden dromen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
April Charles is half sirene en half ripper en leeft in de mensenwereld. Als ze ontdekt dat haar wereld, Terr, bedreigd wordt door rijke mensen, moet ze haar duistere krachten gebruiken. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Als doden dromen
Auteur
Mel Hartman
Taal
Nederlands
Uitgever
[Sint-Amands]: Hamley Books, 2020
301 p.
ISBN
9789463967259 (hardback)

Besprekingen

April Charles is een half sirene, half ripper en alsof dat al niet lastig genoeg is probeert ze in onze wereld te leven met haar twee geliefden, haar beste vriend en verschillende baantjes om rond te komen. Ze is liever lui dan moe en bemoeit zich het liefst nergens mee. Toch komt ze midden in een complot terecht als ze per ongeluk in het funerarium waar ze werkt het lichaam van een vermoorde undine (waternimf) tot leven neuriet. Al gauw blijkt dat een aantal machtige, rijke mensen van het bestaan van Terr, de dromenwereld, afweten en er geen goede bedoelingen mee hebben. April zal aan de slag moeten om Terr en de wezens die daar wonen, te beschermen. Zal het haar lukken om op tijd deze samenzwering te ontrafelen en misschien nog wel belangrijker, kan ze haar duistere kant onder controle houden nu ze haar krachten moet gebruiken? Gelukkig heeft ze een aantal bijzondere vrienden op wie ze kan vertrouwen. Vlot geschreven, fantasierijk boek, waarin aan verschillende wezens en mythische f…Lees verder

Over Mel Hartman

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Tannetjeriek

Mel Hartman (20 oktober 1972, Oostende) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Hartman debuteerde in mei 2007 met De Fantasiejagers, dat in 2008 vervolgd werd met Droomloos en in 2009 met Angstdroom. Het vierde deel, Droombeeld, is in 2011 verschenen.

In juni 2010 verscheen van een nieuwe reeks het eerste deel, Anders: een Manon Maxim roman.

Hartman schreef rond de eeuwwisseling voornamelijk columns voor een plaatselijke krant in Den Haag en wetenschappelijke artikels met als onderwerp de slaap. Daarna schreef Hartman een paar jaar columns voor het online magazine Banger Sisters, die werden gebundeld in het E-book en luisterboek Hersenkronkels.

Hartman schrijft ook korte verhalen voor uitgeverij Parelz, waarvan sommige werden opgenomen in de bundel Spel der Grenzen, die in november 2010 werd gepubliceerd. Naast zeven spannende verhalen werd er ook een ko…Lees verder op Wikipedia