Boek
Nederlands

Als doden spreken

Mel Hartman (auteur)

Als doden spreken

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
April, die half sirene is en half ripper, moet een balans vinden tussen leven in de droomwereld en op aarde, want ze dreigt ontmaskerd te worden en haar aardse geliefden te verliezen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Als doden spreken
Auteur
Mel Hartman
Taal
Nederlands
Uitgever
[Sint-Amands]: Hamley Books, 2021
301 p.
ISBN
9789463967648 (hardback)

Besprekingen

In dit tweede deel van de reeks wordt het voor April steeds moeilijker om haar leven op aarde te scheiden van haar leven in de dromenwereld. Daarbij komt ook dat ze wordt geconfronteerd met haar duistere kant als ze haar gave gebruikt. Een journaliste blijkt te veel gezien te hebben en probeert met een fanatiek groepje uit te vinden wat April is en wat ze kan. Twee leden van de groep gaan te ver en ontvoeren Hyacint, de heks met wie April bevriend is geraakt. Een race tegen de klok begint om Hyacint te redden voor ze haar iets aandoen en om te voorkomen dat April ontmaskerd wordt. Door dit alles dreigt April haar twee geliefden te verliezen, die het zat zijn dat ze steeds verdwijnt en tegen hen liegt. Gelukkig krijgt April weer hulp van de verschillende fantasiewezens om haar heen, maar die zijn op hun eigen manier weer gevaarlijk. Dan is er ook nog de mysterieuze hond die haar trouw volgt. Zal ze op tijd een oplossing vinden? Deze spannende urban fantasy-serie leest lekker vlot weg. …Lees verder

Over Mel Hartman

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Tannetjeriek

Mel Hartman (20 oktober 1972, Oostende) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Hartman debuteerde in mei 2007 met De Fantasiejagers, dat in 2008 vervolgd werd met Droomloos en in 2009 met Angstdroom. Het vierde deel, Droombeeld, is in 2011 verschenen.

In juni 2010 verscheen van een nieuwe reeks het eerste deel, Anders: een Manon Maxim roman.

Hartman schreef rond de eeuwwisseling voornamelijk columns voor een plaatselijke krant in Den Haag en wetenschappelijke artikels met als onderwerp de slaap. Daarna schreef Hartman een paar jaar columns voor het online magazine Banger Sisters, die werden gebundeld in het E-book en luisterboek Hersenkronkels.

Hartman schrijft ook korte verhalen voor uitgeverij Parelz, waarvan sommige werden opgenomen in de bundel Spel der Grenzen, die in november 2010 werd gepubliceerd. Naast zeven spannende verhalen werd er ook een ko…Lees verder op Wikipedia