Dvd
Engels

Reis om de wereld in 80 dagen

Michael Palin (auteur)

Reis om de wereld in 80 dagen

Genre:
Het avontuurlijke reisverslag van Michael Palin van zijn reis om de wereld in 80 dagen.
Onderwerp
Wereldreizen
Titel
Reis om de wereld in 80 dagen / geschreven en gepresenteerd door Michael Palin
Auteur
Michael Palin
Taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Memphis Belle, 2003
2 dvd-video's
Speelduur
336 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld BBC productie
ISBN
90-5159-139-X

Besprekingen

Michael Palin, acteur en ex-Monty Python-lid, kreeg in 1988 van de BBC het aanbod een reis te maken in het voetspoor van Phileas Fogg, uit de gelijknamige roman van Jules Verne 116 jaar eerder. Op zondag 25 september 1988 ging hij van start, vergezeld door een vijf man sterk productieteam. De reis moest gemaakt worden met de vervoermiddelen die ook de personages van Jules Verne ter beschikking stonden, dus zonder vliegtuig, en binnen tachtig dagen zijn voltooid. De film start met een uitgebreid verslag van de voorbereidingen, waarna de reis begint. Van Londen reist hij via Alexandrië, Saoudi-Arabië, Doebai, Bombay, Madras, Singapore, Hongkong, Sjanghai en Californië weer terug naar London. Een leuk verslag van de belevenissen van deze Britse acteur. De dvd bevat ook een interview met Palin over deze reis.

Over Michael Palin

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Chipps

Sir Michael Edward Palin (Sheffield (Yorkshire), 5 mei 1943) is een Engels acteur, wereldreiziger en komiek. Hij verwierf faam als lid van Monty Python's Flying Circus, waar hij vaak de rol van hyperactief, of juist doodkalm persoon op zich nam. Sinds 2018 mag hij zichzelf Sir noemen.

Biografie

Na de basisschool in Birkdale en de middelbare school in Shrewsbury ging hij geschiedenis studeren in Oxford. Hier ontmoette hij Terry Jones, met wie hij vaak samenwerkte aan films en sketches, zoals Monty Python's Flying Circus. Later besloten ze dat het productiever was elk afzonderlijk te schrijven en daarna het geschrevene te vergelijken en aan te vullen dan om samen daadwerkelijk aan één ding te werken. Na Monty Python werkte hij vaak samen met oud-collega's. Zo heeft hij met John Cleese in A Fish Called Wanda en Fierce Creatures gespeeld, terwijl hij ook optrad in The Rutles, een Beatles-parodie van Monty Python-co…Lees verder op Wikipedia