Dvd
Engels
Verslag van een reis door de Sahara
Onderwerp
Sahara
Titel
Sahara / geschreven en gepresenteerd door Michael Palin
Auteur
Michael Palin
Taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Memphis Belle, 2004
2 dvd-video's
Speelduur
ca. 236 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld BBC productie
ISBN
90-515-9123-3

Besprekingen

Michael Palin, acteur, ex-Monty Python, en bekend van zijn reisdocumentaires en -verslagen (Reis om de wereld in 80 dagen, Van pool tot pool, De cirkel rond, In het spoor van Hemingway) reisde dwars door de Sahara. Hij begon en eindigde zijn reis in Gibraltar. Per trein, boot, kameel, auto en te voet trok hij via o.a. Marrakesj, het Atlasgebergte, Dakar en de rivier de Niger naar Timboektoe, doorkruiste Niger met een kamelenkaravaan, beklom het Hogargebergte, reisde verder door Libië, Tunesië etc. Een boeiende reis waarin hij op zijn bekende, eigenzinnige en humoristische wijze verslag doet van de avonturen die hij en zijn filmcrew beleefden onderweg. Behalve de vierdelige BBC-televisieserie bevat deze dubbel-dvd ook zijn videodagboek met een kijkje in de wereld achter de camera en een heel aantal niet in de televisieserie opgenomen scènes die ook zeker de moeite waard zijn.

Over Michael Palin

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Chipps

Sir Michael Edward Palin (Sheffield (Yorkshire), 5 mei 1943) is een Engels acteur, wereldreiziger en komiek. Hij verwierf faam als lid van Monty Python's Flying Circus, waar hij vaak de rol van hyperactief, of juist doodkalm persoon op zich nam. Sinds 2018 mag hij zichzelf Sir noemen.

Biografie

Na de basisschool in Birkdale en de middelbare school in Shrewsbury ging hij geschiedenis studeren in Oxford. Hier ontmoette hij Terry Jones, met wie hij vaak samenwerkte aan films en sketches, zoals Monty Python's Flying Circus. Later besloten ze dat het productiever was elk afzonderlijk te schrijven en daarna het geschrevene te vergelijken en aan te vullen dan om samen daadwerkelijk aan één ding te werken. Na Monty Python werkte hij vaak samen met oud-collega's. Zo heeft hij met John Cleese in A Fish Called Wanda en Fierce Creatures gespeeld, terwijl hij ook optrad in The Rutles, een Beatles-parodie van Monty Python-co…Lees verder op Wikipedia