Boek
Nederlands

Aap

+1
Aap
×
Aap Aap
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een dag uit het leven van een jonge aap in het bos. Fotoprentenboek met paginagrote kleurenfoto's en enige vragen. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Apen
Titel
Aap
Auteur
Michael Teitelbaum
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Baby monkey
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2012
24 p. : ill.
ISBN
9789055667772 (hardback)

Besprekingen

Baby aap leeft samen met zijn vader en moeder in het bos. Op tweepaginagrote kleurenfoto’s wordt de jonge (slinger)aap een dag lang gevolgd. Hij rijdt op de rug van zijn moeder, eet vruchten en noten, speelt, slingert door de bomen en kruipt 's avonds tegen zijn moeder aan. Het jonge dier is in zijn eigen leefgebied gefotografeerd. Op de foto's is de aap duidelijk en helder op de voorgrond gefotografeerd, terwijl de achtergronden soms vervaagd zijn. Korte teksten van één tot drie zinnen staan in grote, schreefloze letters op wisselende plekken in de vage achtergrond. Elke zin begint op een nieuwe regel en de belangrijkste (kern)woorden zijn extra groot en vet afgedrukt. In omkaderde cirkels staan weetjes die met een kleine scherpe foto geïllustreerd zijn. Tot slot zijn vier vragen opgenomen, waarvan de antwoorden grotendeels in de rubriek ’weetje’ te vinden zijn. Deze vierkante uitgave maakt deel uit van de serie ‘Babydieren’*. Een sfeervol fotoprentenboek, waarin jonge kinderen kenni…Lees verder

Over Michael Teitelbaum

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Alida castillo

Michael S. Teitelbaum is een Amerikaans demograaf bij de Alfred P. Sloan Foundation in New York. Hij publiceert over immigratieproblemen in zowel de populaire en academische sectoren en diende als commissaris aan de Amerikaanse Commissie voor de Studie van de internationale migratie en Coöperatieve Economische Ontwikkeling (1988-1990) en de U.S. Commission on Immigration Reform (1996-1997).

Teitelbaum was een undergraduate student aan Reed College en later een zogenaamde Rhodes Scholar aan de Universiteit van Oxford, waar hij zijn PhD in demografie haalde.

Bibliografie (selectie)

  • Political Demography, Demographic Engineering (Berghahn Books, 2001, co-auteur)
  • A Question of Numbers: High Migration, Low Fertility, and the Politics of National Identity (Hill and Wang, 1998, co-auteur)
  • Threatened Peoples…Lees verder op Wikipedia