Boek
Nederlands

Giraf

+1
Giraf
×
Giraf Giraf
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een dag uit het leven van een jonge giraf in zijn natuurlijke omgeving. Fotoprentenboek met paginagrote kleurenfoto's en enige vragen. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Giraffen
Titel
Giraf
Auteur
Michael Teitelbaum
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Baby giraffe
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2012
24 p. : ill.
ISBN
9789055667727 (hardback)

Besprekingen

Baby giraf begint aan zijn dag. Hij gaat spelen en rennen, maar moeder giraf is nooit ver weg. Na deze inspanning moet er gegeten en gedronken worden en na een verstopspelletje is het tijd om te gaan dromen over een nieuwe dag. Vierkant boek waarin de fotografie het belangrijkste element is. De giraf – in zijn natuurlijke omgeving afgebeeld – is duidelijk en helder op de voorgrond gefotografeerd, terwijl de achtergronden soms vervaagd zijn. De tekst bestaat uit twee à drie regels per spread. Groot lettertype waarbij een belangrijk woord extra groot en vet is gedrukt. Op een vijftal pagina’s komen de jonge lezers meer te weten over dit dier onder de noemer ‘weetje’, waarbij eenvoudige informatie wordt verstrekt. De paginering (de vorm van een hoefafdruk) is leuk bedacht. Tot slot een terugblik met vier vragen waarvan de antwoorden grotendeels in de rubriek ’weetje’ te vinden zijn. Boek maakt deel uit van de serie ‘Babydieren’*. Geen spectaculaire uitgave, maar een aardig boekje voor j…Lees verder

Over Michael Teitelbaum

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Alida castillo

Michael S. Teitelbaum is een Amerikaans demograaf bij de Alfred P. Sloan Foundation in New York. Hij publiceert over immigratieproblemen in zowel de populaire en academische sectoren en diende als commissaris aan de Amerikaanse Commissie voor de Studie van de internationale migratie en Coöperatieve Economische Ontwikkeling (1988-1990) en de U.S. Commission on Immigration Reform (1996-1997).

Teitelbaum was een undergraduate student aan Reed College en later een zogenaamde Rhodes Scholar aan de Universiteit van Oxford, waar hij zijn PhD in demografie haalde.

Bibliografie (selectie)

  • Political Demography, Demographic Engineering (Berghahn Books, 2001, co-auteur)
  • A Question of Numbers: High Migration, Low Fertility, and the Politics of National Identity (Hill and Wang, 1998, co-auteur)
  • Threatened Peoples…Lees verder op Wikipedia