Boek
Nederlands

Gorilla

+1
Gorilla
×
Gorilla Gorilla
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een dag uit het leven van een jonge gorilla in het oerwoud. Fotoprentenboek met paginagrote kleurenfoto's en enige vragen. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Gorilla's
Titel
Gorilla
Auteur
Michael Teitelbaum
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Baby gorilla
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2012
24 p. : ill.
ISBN
9789055667741 (hardback)

Besprekingen

Dit vierkante fotoprentenboek behoort tot de omvangrijke serie 'Babydieren'*. Het toont de kleine lotgevallen van een jonge gorilla die, na ongeveer twee maanden voor transport van moeders rug gebruik te hebben gemaakt, op eigen kracht de omgeving wat gaat verkennen. Hij ontmoet een soortgenootje om te stoeien en aan takken te slingeren. Ook vader gorilla-zilverrug blijft waakzaam in de buurt. Na het spelen en eten is het voor de beide vriendjes zoet rusten. Dan wordt het tijd om vermoeid, maar voldaan, weer in de apentroep te worden opgenomen en thuis een dutje te doen op moeders borst. De fotospreads tonen een oerwoudachtergrond en in het groen daarvan zijn de apen en vijf geel omkaderde ‘weetjes’ gemonteerd. De paginanummers staan in een pootafdruk. Aan het einde passeren die paar weetjes als terugblik op het verhaaltje, in de vorm van een vraag, nog eens de revue. Geschikt om op een veilige, maar wel heel eenvoudige wijze met deze indrukwekkende woudbewoners kennis te maken. Vanaf…Lees verder

Over Michael Teitelbaum

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Alida castillo

Michael S. Teitelbaum is een Amerikaans demograaf bij de Alfred P. Sloan Foundation in New York. Hij publiceert over immigratieproblemen in zowel de populaire en academische sectoren en diende als commissaris aan de Amerikaanse Commissie voor de Studie van de internationale migratie en Coöperatieve Economische Ontwikkeling (1988-1990) en de U.S. Commission on Immigration Reform (1996-1997).

Teitelbaum was een undergraduate student aan Reed College en later een zogenaamde Rhodes Scholar aan de Universiteit van Oxford, waar hij zijn PhD in demografie haalde.

Bibliografie (selectie)

  • Political Demography, Demographic Engineering (Berghahn Books, 2001, co-auteur)
  • A Question of Numbers: High Migration, Low Fertility, and the Politics of National Identity (Hill and Wang, 1998, co-auteur)
  • Threatened Peoples…Lees verder op Wikipedia