Boek
Nederlands

IJsbeer

+1
IJsbeer
×
IJsbeer IJsbeer
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een dag uit het leven van twee jonge ijsberen in de sneeuw en het ijs van het noordpoolgebied. Fotoprentenboek met paginagrote kleurenfoto's en enige vragen. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Onderwerp
IJsberen
Titel
IJsbeer
Auteur
Michael Teitelbaum
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Polar bear's
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2012
24 p. : ill.
ISBN
9789055667833 (hardback)

Besprekingen

Twee jonge ijsberen zijn geboren in het besneeuwde noordpoolgebied. Op tweepaginagrote kleurenfoto’s worden de welpen een dag lang gevolgd. Ze spelen heerlijk in de sneeuw, zien de vogels vliegen, zijn hun moeder kwijt als ze honger hebben en keren uiteindelijk naar hun hol terug. De jonge dieren zijn in hun eigen leefgebied gefotografeerd. Op de foto's zijn de ijsberen duidelijk en helder op de voorgrond gefotografeerd, terwijl de achtergronden soms vervaagd zijn. Korte teksten van één tot drie zinnen staan in grote, schreefloze letters op wisselende plekken in de vage achtergrond. Elke zin begint op een nieuwe regel en de belangrijkste (kern)woorden zijn extra groot en vet afgedrukt. In omkaderde cirkels staan weetjes die met een kleine scherpe foto geïllustreerd zijn. Tot slot zijn vier vragen opgenomen, waarvan de antwoorden grotendeels in de rubriek ’weetje’ te vinden zijn. Deze vierkante uitgave maakt deel uit van de serie ‘Babydieren’*. Een sfeervol fotoprentenboek, waarin jong…Lees verder

Over Michael Teitelbaum

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Alida castillo

Michael S. Teitelbaum is een Amerikaans demograaf bij de Alfred P. Sloan Foundation in New York. Hij publiceert over immigratieproblemen in zowel de populaire en academische sectoren en diende als commissaris aan de Amerikaanse Commissie voor de Studie van de internationale migratie en Coöperatieve Economische Ontwikkeling (1988-1990) en de U.S. Commission on Immigration Reform (1996-1997).

Teitelbaum was een undergraduate student aan Reed College en later een zogenaamde Rhodes Scholar aan de Universiteit van Oxford, waar hij zijn PhD in demografie haalde.

Bibliografie (selectie)

  • Political Demography, Demographic Engineering (Berghahn Books, 2001, co-auteur)
  • A Question of Numbers: High Migration, Low Fertility, and the Politics of National Identity (Hill and Wang, 1998, co-auteur)
  • Threatened Peoples…Lees verder op Wikipedia