Boek
Nederlands

Kitten

+1
Kitten
×
Kitten Kitten
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een dag uit het leven van een jonge kat. Fotoprentenboek met paginagrote kleurenfoto's en enige vragen. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Kitten
Auteur
Michael Teitelbaum
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Kitten
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2012
24 p. : ill.
ISBN
9789055667758 (hardback)

Besprekingen

Eenvoudige vierkante uitgave in de reeks ‘Babydieren’*. Dit deel gaat over jonge poesjes, kittens, en over de wijze waarop zij groeien, leven en over de gewoontes die zij ontwikkelen. De kitten onderzoekt de wereld: hij rent door het gras, scherpt zijn nagels, zoekt verbergplekjes, ontmoet andere dieren, ruikt aan bloemen, speurt nieuwsgierig naar speelmogelijkheden, drinkt melk en maakt zich zorgvuldig likkend schoon. Het boekje (de reeks) is opgezet volgens een heldere format, met op de ene pagina enige informatie in grote letter en op de andere pagina een realistische kleurenfoto die de hele bladzijde beslaat. Kernwoorden zijn extra groot en vetgedrukt. In ronde aandachtscirkels worden ‘weetjes’ verteld. Jonge kinderen maken op deze wijze kennis met het leven van jonge dieren. Er is aandacht voor begripsvorming, voor kennisontwikkeling, voor illustraties in en uit herkenbare situaties. Het boekje sluit af met een eenvoudige kennisronde, waarin via enkele vragen wordt teruggegrepen …Lees verder

Over Michael Teitelbaum

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Alida castillo

Michael S. Teitelbaum is een Amerikaans demograaf bij de Alfred P. Sloan Foundation in New York. Hij publiceert over immigratieproblemen in zowel de populaire en academische sectoren en diende als commissaris aan de Amerikaanse Commissie voor de Studie van de internationale migratie en Coöperatieve Economische Ontwikkeling (1988-1990) en de U.S. Commission on Immigration Reform (1996-1997).

Teitelbaum was een undergraduate student aan Reed College en later een zogenaamde Rhodes Scholar aan de Universiteit van Oxford, waar hij zijn PhD in demografie haalde.

Bibliografie (selectie)

  • Political Demography, Demographic Engineering (Berghahn Books, 2001, co-auteur)
  • A Question of Numbers: High Migration, Low Fertility, and the Politics of National Identity (Hill and Wang, 1998, co-auteur)
  • Threatened Peoples…Lees verder op Wikipedia