Boek
Nederlands

Konijn

+1
Konijn
×
Konijn Konijn
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een dag uit het leven van een in het wild levend jong konijntje. Fotoprentenboek met paginagrote kleurenfoto's en enige vragen. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Konijnen
Titel
Konijn
Auteur
Michael Teitelbaum
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Baby rabbit
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2012
24 p. : ill.
ISBN
9789055667734 (hardback)

Besprekingen

Baby konijn wordt wakker en verkent de wereld, totdat hij weer moe wordt en terugkeert naar zijn hol. Op tweepaginagrote kleurenfoto’s wordt het jonge konijntje gevolgd gedurende een kort moment van zijn bestaan. Hij drinkt, eet, ontmoet een ander konijntje en kruipt bij zijn moeder. Hier en daar wordt in ronde kaders een ‘weetje’ gepresenteerd. De kleurenfoto’s bieden een close-up van het leven van een in het wild levend konijntje. De korte vetgedrukte tekstregels zijn eenvoudig van taal; een extra groot vetgedrukt woord is het thema van de bladzijde (dorst, huppen, snuffelt). Op de laatste bladzijde worden vier vragen gesteld die ertoe aanzetten om de informatie te verwerken. Dit fotoprentenboek is voor kleine kinderen een eerste informatiebron over het leven van dieren en zal door de kleurenfoto’s en het afgebeelde jonge dier zeker aanspreken. Deeltje uit de serie 'Babydieren'*. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Over Michael Teitelbaum

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Alida castillo

Michael S. Teitelbaum is een Amerikaans demograaf bij de Alfred P. Sloan Foundation in New York. Hij publiceert over immigratieproblemen in zowel de populaire en academische sectoren en diende als commissaris aan de Amerikaanse Commissie voor de Studie van de internationale migratie en Coöperatieve Economische Ontwikkeling (1988-1990) en de U.S. Commission on Immigration Reform (1996-1997).

Teitelbaum was een undergraduate student aan Reed College en later een zogenaamde Rhodes Scholar aan de Universiteit van Oxford, waar hij zijn PhD in demografie haalde.

Bibliografie (selectie)

  • Political Demography, Demographic Engineering (Berghahn Books, 2001, co-auteur)
  • A Question of Numbers: High Migration, Low Fertility, and the Politics of National Identity (Hill and Wang, 1998, co-auteur)
  • Threatened Peoples…Lees verder op Wikipedia