Boek
Nederlands

Zeehond

+1
Zeehond
×
Zeehond Zeehond
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een dag uit het leven van een jonge zeehond in de sneeuw en op het ijs. Fotoprentenboek met paginagrote kleurenfoto's en enige vragen. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Zeehonden
Titel
Zeehond
Auteur
Michael Teitelbaum
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Baby seal
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2012
24 p. : ill.
ISBN
9789055667765 (hardback)

Besprekingen

Baby zeehond heeft vandaag veel te doen. Hij glijdt over het ijs, rolt door de sneeuw en zwemt in het ijskoude water. Daarna kruipt hij lekker tegen zijn moeder aan. In de serie ‘Babydieren’* staat telkens een jong dier centraal dat in zijn eigen leefgebied is gefotografeerd. Dit vierkante prentenboek volgt de activiteiten van een zeehondenpup door middel van prachtige, paginavullende kleurenfoto’s met vage achtergronden van de sneeuw- en ijswereld om hem heen. Ook Baby zeehond is soms niet helemaal scherp afgedrukt, waardoor de foto’s – die meestal twee volledige pagina’s beslaan – een zachte, mistige sfeer oproepen. Korte teksten van één tot drie zinnen staan in grote, schreefloze letters op wisselende plekken in de vage achtergrond. Elke zin begint op een nieuwe regel en de belangrijkste woorden zijn extra groot en vet afgedrukt. In omkaderde cirkels staan weetjes die met een scherpe foto geïllustreerd zijn. Het boekje sluit af met vier vragen over de informatie. Een sfeervol prent…Lees verder

Over Michael Teitelbaum

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Alida castillo

Michael S. Teitelbaum is een Amerikaans demograaf bij de Alfred P. Sloan Foundation in New York. Hij publiceert over immigratieproblemen in zowel de populaire en academische sectoren en diende als commissaris aan de Amerikaanse Commissie voor de Studie van de internationale migratie en Coöperatieve Economische Ontwikkeling (1988-1990) en de U.S. Commission on Immigration Reform (1996-1997).

Teitelbaum was een undergraduate student aan Reed College en later een zogenaamde Rhodes Scholar aan de Universiteit van Oxford, waar hij zijn PhD in demografie haalde.

Bibliografie (selectie)

  • Political Demography, Demographic Engineering (Berghahn Books, 2001, co-auteur)
  • A Question of Numbers: High Migration, Low Fertility, and the Politics of National Identity (Hill and Wang, 1998, co-auteur)
  • Threatened Peoples…Lees verder op Wikipedia