Boek
Nederlands

Weduwen : een nooit vertelde geschiedenis

Mineke Schipper (auteur)
+1
Weduwen : een nooit vertelde geschiedenis
×
Weduwen : een nooit vertelde geschiedenis Weduwen : een nooit vertelde geschiedenis

Weduwen : een nooit vertelde geschiedenis

‘Verdriet over je dode man duurt tot de deur.’ Nooit eerder gehoord? Dat klopt, alleen de variant over de dode vrouw werd populair.
Wie zich in weduwen verdiept, stuit op frappante verschillen met weduwnaars. Verlies van een levenspartner is van oudsher voor mannen vertaald in nieuwe vrijheid en voor vrouwen in rampzalig statusverlies. Hiërarchische beeldvorming is het gevolg van macht.
Extra onderwerp
3,5 sterren (Humo)
Titel
Weduwen : een nooit vertelde geschiedenis
Auteur
Mineke Schipper
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2023
246 p., [16] p. platen : ill.
ISBN
9789044645989 (paperback)

Over Mineke Schipper

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door VPRO-boeken

Mineke Schipper, geboren als Wilhelmina Janneke Josépha de Leeuw, (Polsbroek, 6 december 1938) is een Nederlandse auteur en hoogleraar die zowel non-fictie als romans schrijft.

Biografie

Mineke Schipper studeerde Frans en filosofie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en literatuurwetenschap in Utrecht. Na haar afstuderen werkte ze tussen 1964 en 1972 aan de Université Libre du Congo in Kisangani, een universiteit die later in Kinshasa gevestigd werd. Na haar terugkeer naar Nederland promoveerde ze in 1973 in Amsterdam op een proefschrift over beelden van Europeanen in Afrikaanse romans.

In 1988 werd ze aan de VU de eerste hoogleraar Interculturele Literatuurwetenschap in Nederland. In 1993 bood de Universiteit Leiden haar de eerste Leidse leerstoel aan op hetzelfde vakgebied. Haar onderzoeksprojecten variëren van Afrikaanse orale literatuur over romans en theater tot heldenverhalen en scheppingsmy…Lees verder op Wikipedia