Boek
Nederlands

Bobbi gaat sporten

Monica Maas (auteur)
+1
Bobbi gaat sporten
×
Bobbi gaat sporten Bobbi gaat sporten

Bobbi gaat sporten

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Bobbi en zijn klasje gaan verschillende sporten doen: tennis, voetbal, hockey... Het liefst doet Bobbi het allemaal! Met gekleurde illustraties. Vanaf 2 jaar.
Onderwerp
Sport
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Bobbi gaat sporten / tekst en illustraties Monica Maas
Auteur
Monica Maas
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789020683936 (hardback)

Besprekingen

Een lieflijk prentenboek voor peuters over sporten. Bobbi gaat met zijn klasje onder leiding van de juf verschillende sporten doen, zoals voetbal, tennis en hockey. In opgewekte stijl en op rijm geschreven. Monica Maas (Texel, 1953) is een zeer bekende Nederlandse schrijver, illustrator, jeugdauteur en grafisch ontwerper. Ze schreef meer dan zestig boeken. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Bobbi'. Met kleurrijke prenten. Om voor te lezen aan kinderen vanaf 2 jaar.

Over Monica Maas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vibeke Brugge

Monica Maas (Den Burg, 30 december 1953) is een Nederlandse illustratrice en schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Jeugd en opleiding

Monica Maas werd geboren op het eiland Texel waar ze nog steeds woont en werkt. Ze werd eerst kleuterleidster. Na haar opleiding is ze vier jaar juf geweest op een kleuterschool. Intussen kreeg ze tekenopdrachten en vanaf 1978 werd ze fulltime illustratrice en later kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Maas debuteerde in 1974 met het wandplatenboek Sauwtje zeeheks. Dit was de aanzet tot opdrachten voor kinderboeken. Ze maakt onder meer illustraties voor kinderboeken, geboortekaarten en wenskaarten. In 1979 verschenen haar tekeningen in de liedbundel Onder moeders paraplu waarvoor Wim Hora Adema de teksten had verzameld. Daarnaast illustreerde zij voor tijdschriften als Bobo, Okki, <…Lees verder op Wikipedia

Suggesties