Aan de andere kant van geluk

Nadine Swagerman (auteur)
+1
Aan de andere kant van geluk
×
Aan de andere kant van geluk Aan de andere kant van geluk

Aan de andere kant van geluk

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Isa (18) en Gwen (18) ontmoeen elkaar op groepstherapie en voelen zich tot elkaar aangetrokken. Maar dan ontdekt Gwen wie is doorgereden na een dodelijk ongeluk. Vanaf ca. 16 jaar.
Extra onderwerp
LGBTQIA+, liefde
Titel
Aan de andere kant van geluk
Auteur
Nadine Swagerman
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2022
259 p.
ISBN
9789020654752 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

De 18-jarige meisjes Isa en Gwen ontmoeten elkaar op een groepstherapie. Isa is daar omdat ze rouwt om de dood van haar broer en bij Gwen thuis is veel verdriet door de scheiding van haar ouders. Ze krijgen een liefdesrelatie totdat Gwen erachter komt wie is doorgereden na het ongeluk van Isa’s broer. Het verhaal wisselt in perspectief beschreven vanuit afwisselend Isa en Gwen. Hierdoor ontstaan twee verhaallijnen die op een originele, spannende en realistische manier aan het eind bij elkaar komen. De spanning wordt goed opgebouwd; op de eerste bladzijde wordt de nieuwsgierigheid gewekt doordat iemand een naderende dreiging beschrijft. De emoties van rouw, verlies, maar ook van vriendschap en liefde komen goed uit de verf. De thema’s zijn eigentijds en herkenbaar voor de doelgroep van jong volwassen meisjes. Op de cover een foto van twee jonge vrouwen die duidelijk vriendinnen zijn. Het verhaal is goed geschreven in korte hoofdstukken. Een pageturner voor 16-19 jaar.

Over Nadine Swagerman

Nadine Swagerman (Medemblik, 31 juli 1989) is een Nederlandse auteur van met name verhalen voor jongvolwassenen.

Biografie

Swagerman debuteerde in 2018 met de Young Adult-thriller Eén waarheid, waarin de 18-jarige Laura na een avondje uit thuiskomt en haar beide ouders vermoord aantreft. Het eerste exemplaar van dit boek overhandigde ze aan 'de heldin van haar jeugd' Carry Slee. Met haar debuut won Swagerman in juni 2019 de Jonge Jury Debuutprijs 2019. Haar debuut stond daarnaast op de longlist voor de Hebban Debuutprijs 2019. In maart 2020 verscheen haar tweede YA-thriller Maar ik ben jou niet als onderdeel van de Kluitman-novellelijn. Op 14 februari 2022 verscheen Swagermans derde boek Aan de andere kant van geluk. Deze YA-roman over liefde, rouw en vriendschap raakte in opspraak nadat het boek opgenomen werd in een Nederlandse YA-boekenbox, omdat er mensen waren die vonden dat een LHBTI+-boek daar …Lees verder op Wikipedia