Dvd
Engels

American Gods. Complete season one

Neil Gaiman (naar het werk van), Ricky Whittle (acteur), Ian McShane (acteur)
Een Amerikaanse ex-gevangene ontmoet een mysterieuze man met wie hij door de Verenigde Staten trekt; samen maken ze kennis met allerlei gerei͏̈ncarneerde goden.
Titel
American Gods. Complete season one
Naar het werk van
Neil Gaiman
Acteur
Ricky Whittle Ian McShane Emily Browning Bruce Langley
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2017
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
440 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Spaans, Italiaans en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Spaans, Italiaans en andere talen
EAN
8712609637427

Besprekingen

Amerikaanse sciencefictionserie, gebaseerd op het onverfilmbaar geachte boek van Neil Gaiman. Shadow Moon (Ricky Whittle) is een gevangene die wegens goed gedrag na drie jaar vrijkomt. Twee dagen voor zijn vrijlating krijgt hij te horen dat zijn vrouw en zijn beste vriend bij een auto-ongeluk zijn omgekomen. Op weg naar huis ontmoet hij in het vliegtuig een geheimzinnige oudere man (Ian McShane) die zich voorstelt als Wednesday en hem een baan aanbiedt als bodyguard. Samen trekken ze door de Verenigde Staten en raken betrokken in een strijd tussen oude en nieuwe goden. Thijs Schrik (NRC 5-5-'17) noemt het een 'ambitieuze dramaserie (...) Ze hebben er verder een visueel feest van gemaakt: de bovennatuurlijke elementen zijn mooi vormgeven en de bloederige scènes zijn stijlvol. Ook zitten er een paar creatieve seksscènes in die nieuwe grenzen opzoeken. (...) Verder spelen de makers knap met de toon. Er gebeuren verschrikkelijke dingen, maar ze wisselen het af met genoeg luchtigheid en (z…Lees verder

Over Neil Gaiman

CC BY 2.5 - Foto van/door Kyle Cassidy (ticket:2010080610005003 identity confirmed])

Neil Richard MacKinnon Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van onder andere sciencefiction, fantasy, horror en comics. Hij heeft in zijn carrière meerdere noemenswaardige prijzen ontvangen, waaronder de Nebula Award en de Bram Stoker Award.

Levensloop

Gaiman begon als journalist, nadat veel uitgevers zijn werk weigerden te publiceren. In 1987 schreef hij het humoristische Don't Panic: The Official Hitchhikers Guide to the Galaxy Companion over het ontstaan van de boeken van Douglas Adams. Dit boek bracht hem in contact met Terry Pratchett met wie hij Good Omens schreef over een op handen zijnde apocalyps.

Gaiman creëerde en schreef de maandelijkse cult stripserie The Sandman. Deze serie van 75 stripverhalen maakte het genre respectabel bij vele nieuwe lezers. De serie liep van 1988 tot 1996, toen het verhaal volgens Gaiman zijn natuurlijk einde had bereikt. De tien delen w…Lees verder op Wikipedia