Boek
Nederlands
Een man en een vrouw uit verschillende sociale klassen worden verliefd op elkaar, maar verliezen elkaar toch uit het oog.
Titel
Het beste van me
Auteur
Nicholas Sparks
Vertaler
Harmien Robroch
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The best of me
Parallelle titel
The best of me
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Van Holkema & Warendorf, 2014
302 p.
Aantekening
Filmeditie
ISBN
9789022571538 (paperback)

Besprekingen

Dawson Cole ontmoet zijn jeugdliefde Amanda na 25 jaar weer, wanneer Tuck is overleden, de man die voor hen beiden zoveel heeft betekend. Het huis – of eigenlijk: de garage – van Tuck werd een thuis voor Dawson, toen hij niet meer bij zijn vader kon blijven wonen. Dawson is een buitenbeentje in zijn criminele familie. De ouders van Amanda deden er alles aan om hun dochter bij Dawson uit de buurt te houden. Als de twee elkaar terugzien, is Amanda getrouwd en moeder. Aan wie blijft zij trouw: aan haar jeugdliefde, of aan haar gezin? In oktober verschijnt de verfilming van deze roman, dit is de filmeditie. De roman die van A tot Z boeit, levert een perfect verhaal, ook voor een film, met naast romantiek ook actie, spanning en mysterieuze elementen. Aanrader voor een groot, vrouwelijk publiek. Vrij kleine druk.

Over Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks (Omaha, Nebraska, 31 december 1965) is een Amerikaans auteur. Hij schreef romans over verschillende thema’s zoals geloof, liefde, drama en het lot. Hij heeft tot nu toe 21 boeken gepubliceerd en woont tegenwoordig in New Bern, North Carolina, met zijn vrouw Cathy en hun vijf kinderen (drie zonen Miles Andrew, Ryan Cote, en Landon, en tweelingdochters Lexie Danielle en Savannah Marin).

Biografie

Nicholas Sparks is geboren op oudejaarsavond in Omaha, Nebraska als zoon van Patrick Michal Sparks, een professor, en Jill Emma Marie Sparks, een huismoeder en de assistente van een optometrist. Hij heeft een broer Michael Earl "Micah" Sparks (1964) en een overleden zus Danielle "Dana" Sparks (1966–2000). Sparks is rooms-katholiek opgevoed en heeft Duitse, Tsjechische, Engelse en Ierse voorouders.

Omdat zijn vader nog studeerde toen Sparks geboren werd verhuisde het gezin vaak…Lees verder op Wikipedia